Korisni kuhinjski trikovi
MONDO/Bojana Zimonjić Jelisavac 

Nekoliko korisnih saveta koji će vam pomoći da hrana koju pripremate bude ukusnija, a kuvanje malo jednostavnije i zabavnije.

Spravica za sečenje kuvanih jaja na kolutove "radi" i na jagodama i na pečurkama.

Beli luk ćete lakše očistiti ako ga prvo malo protresete u zatvorenoj tegli. Ako vam nije potreban ceo, čen po čen ćete lakše očistiti ako ga pritisnete sečivom noža, tako da "kožica" popusti.

Ako treba da iseckate crni luk, prvo ga stavite u zamrzivač na dvadesetak minuta, tako vam neće suziti oči.

Limunove i pomorandže pre ceđenja malo kotrljajte dlanom po stolu, tako ćete ih lakše iscediti.

Leti će zaleđena zrna grožđa lepo rashladiti vino, ali ga neće razblažiti i pokvariti mu ukus.

Ako vam je komadić ljuske jajeta upao u šerpu ili činiju, pokvasite prst pre nego što pokušate da ga izvučete.

Ako meso treba da isečete na tanke šnite ili sitne kockice, stavite ga nakratko u zamrzivač, biće vam lakše da ga isečete.

Krompir kuvan u ljusci ćete lalše oljuštiti ako ga stavite u ledenu vodu.

Đumbir možete oljuštiti kašikom, to je mnogo jednostavnije nego da koristite ljuštilicu za voće i povrće.

Ako treba da prepolovite veću količinu čeri paradajza, složite ih na tanjir, poklopite ih drugim tanjirom i pažljivo ih presecite nožem - sve odjednom.

Kako da... (manje-više sve što vam padne na pamet)