Gotovo da nema osobe na svetu koja ne voli picu, a ipak, i dalje ne znamo kako se pravilno jede...
Verujte nam, sve vreme ste jeli picu pogrešno!
Medu ljubiteljima ove hrane, odavno se vodi debata kako se pica pravilno jede. Dok ce neki odseci trouglasti komad i jednostavno poceti "redom" da jedu, drugi ce picu da presaviju na pola i tako je u slast pojedu. Ali, i jedni i drugi je jedu pogrešno...
Stefano Cirene, ciji je restoran dobio nagradu kao restoran u kojem se pravi najbolja pica u Australiji, otkriva pravilan nacin da se jede pica - i iznenadice vas.
Da biste bili sigurni da vam zacini i sve ostalo što se nalazi na testu nece iscureti, vlasnik "Verace" (Verace) picerije u Sidneju, kaže da bi trebalo da je savijete na pola, pa zatim još na pola.
"Dakle, trebalo bi da savijete picu tako da se leva i desna ivica dodirnu - i moraju da budu mekane, to je pravilo, nikada ne smeju da budu krckave", kaže on.
Cirene kaže da ljudi tako jedu picu u Napulju.
"To je bila ulicna hrana koja se jela usput, gotovo kao sendvic", kaže on.
Savijanjem pice na ovaj nacin, umesto secenja na parcad, znaci da ce svi prelivi i zacini ostati na svom mestu i da sos nigde nece da iscuri.
Doduše, trebalo bi da naglasimo da se u Italiji uglavnom prave pice okruglog oblika u raznim velicinama i da se ne prodaju kao kod nas, isecene na trouglaste komade.
Zato, ostavite nož ili sekac za picu, savijte je na pola, pa još na pola i uživajte! Ili, ako je kupujete na parce, onda je barem urolajte da dodaci ne ispadaju...