Da li pijete čaj? Saznajte kako se čaj pije u mnogim zemljama sveta. I probajte nešto novo!
/promo tekst/
Stiglo nam je leto, a sa omiljenim godišnjim dobom vrucine i onaj "neizdrž" za morem i godišnjim odmorom. I dok cekate da spakujete svoj kofer i odete daleko u nepoznato, hajde da se kladimo da vam možemo malo skrenuti misli.
Vodimo vas na putovanje oko sveta u jednoj šoljici caja!
Raznovrsni nacini i rituali ispijanja caja podsecaju nas da je ovo pice mnogo više od necega što ce nas ugrejati i utoliti nam žed. Kada bi vam neko ponudio da popijete ovaj napitak u svakoj zemlji ove planete, verujemo da ne biste odbili.
Prenosimo vam nekoliko rituala:
U Kuvajtu se u caj dodaje kardamom i šafran. Omiljeni caj u Kini je "puer", koji se prodaje u kuglicama.
Britanci svoj dan ne mogu zamisliti bez caja, kao ni caj bez mleka, dok se u Maleziji pije hladan caj sa šecerom i mlekom.
U Rusiji ce vam cesto reci da ne štedite sa cajem i da ga pijete do mile volje, i to obican crni caj, dok je u Indiji jedan od omiljenih cajeva "Darjeeling" sa Himalaja.
Ukoliko budete u prilicu da posetite Mongoliju, obaveznoprobajte caj iz plitkih posuda, kakav se obicno tamo i pije, i obavezno sa mlekom i solju.
U Argentini se iskljucivo pije mate caj, koji je antioksidant, dok se na Tajlandu caj priprema od razlicitih trava sa dodatkom mleka i leda.
Mauritanci svoj caj piju iz tri caše, i to pocinju od nešecerenog ka slatkom caju. Zeleni caj uz dodatak mente karakteristican je za Maroko, dok je u Turskoj obavezan caj sa šecerom iz malih šolja.
U Egiptu vole nešecereni crni caj, dok je na svadbama specijalitet caj od hibiskusa.
Iako je "malo teže" sve ovo iskusiti brzo, nudimo vam alternativu. Caj koji spaja istok i zapad - Fuzetea, i to u ledenoj varijanti, idealnoj za leto!
Nesvakidašnja fuzija ekstrakta caja u kombinaciji sa vocem i biljem stvaraju harmoniju ukusa osmišljenu da vam svakog dana pruži novo zadovoljstvo i uživanje u trenutku.