Posvetite sebi ujutru nekoliko minuta i uz ove trikove koji će vam pomoći da napravite zdrave izbore, uživajte u svakom danu.

Prvo pijte vode

Započnite dan velikom čašom vode, kako biste nadoknadili tečnost koju ste izgubili tokom noći, savetuje nutricionista Don Trop Džarvajs.

Istegnite se

"Samo pet minuta istezanja dovoljno je da krv počne da cirkuliše i da se ublaži tenzija", kaže fitnes trener Lorin Fleri.

Svakako će vam dan početi bolje kada se istegnete jer će vam se telo osećati bolje.

Pojedite zdrav doručak

Gledajte da vam doručak bude bogat nutrijentima.

Džarvajs savetuje da jedete dosta voća i povrća jer većina odraslih zapravo ne unosi potrebne količine tih namirnica. Naravno, za doručak ne treba da jedete samo to - već znate da je prvi obrok bogat proteinima pravi izbor.

Ne zaboravite zeleno povrće

"Metabolizam je ujutru spor, pa želite da ga pokrenete, kako bi bolje sagorevao kalorije tokom dana. Lisnato zeleno povrće i proteini su odlična kombinacija mnogih antioksidanata i nutrijenata", kaže nutricionista.

Doručak spremajte uveče

Ako ujutru znate da vas čeka spremljen ukusan i zdrav doručak, lakše će vam biti da ustanete.

Na primer, možete da pomešate mleko i pahuljice koje volite, dodate malo svežeg voća, orahe ili bademe i ostavite tokom noći u frižideru.

Ne gledajte u telefon

Možda je to lakše reći nego uraditi, ali je veoma važno da jutro ne provodite uz ekran telefona. Studija sprovedena na Univerzitetu u Pensilvaniji je pokazala da ljudi koji čitaju samo tri minuta negativne vesti ujutru, skloniji su 27 odsto da kažu nakon toga da su imali loš dan.

A kao što znamo, loše raspoloženje nas češće "tera" da pojedemo krofnu nego pomorandžu, zar ne?

Isplanirajte trening prethodne večeri

Planirate da trenirate pre nego što izađete iz kuće? Isplanirajte to prethodne večeri, spremite odeću i opremu - tako su veće šanse da naterate sebe da plan o treniranju zaista i sprovedete u delo.

A posle toga će vam dan sigurno biti bolji...