Da li zante šta je to flertending? Nema veze sa flertom, ali je podjednako zanimljivo. Reč je o barmenskoj veštini pravljenja koktela, ali uz razne akrobacije - žongliranje ledom, šejkerima, flašama... a sve u ritmu muzike.
Da li zante šta je to flertending? Nema veze sa flertom, ali je podjednako zanimljivo. Reč je o barmenskoj veštini pravljenja koktela, ali uz razne akrobacije - žongliranje ledom, šejkerima, flašama... a sve u ritmu muzike.
Ovo umeće Beograđani su imali priliku da vide u subotu, na Petom prvenstvu Srbije u spravljanju koktela koje je održano u okviru Sajma ugostiteljstva i hotelijerstva Horeca Expo.
Pobednici su Goran Ilisić koji najbolje pravi koktele klasičnim načinom - sipanjem pića u čašu na stolu, dok koktele u vazduhu najbolje "mućka" Goran Rajović. Ovo umeće Beograđani su imali priliku da vide u subotu, na Petom prvenstvu Srbije u spravljanju koktela koje je održano u okviru Sajma ugostiteljstva i hotelijerstva Horeca Expo.
Njih dvojica će predstavljati Srbiju na Svetskom prvenstvu u pravljenju koktela 2009. u Nemačkoj.
U okviru ovog takmičenja, van konkurencuje, nastupili su gosti iz Engleske - Tom Dejer i Marko Kanova. Samo nekoliko minuta nastupa bilo je dovoljno da oduševljena publika shvati s kim ima posla -reč je o višestrukim prvacima sveta u flertendingu, koji su iskustvo stekli radeći kao barmeni u najpoznatijim klubovima Londona.
"Radili smo po celom svetu. Najluđi provod je u Las Vegasu, naravo. Međutim i u Evropi ima dobrih mesta - Berlin, London, Ibica, takođe su super. I u Beogradu nije loše. Ovde ima puno talentovanih barmena“, objasnili su Tom i Marko, dok su kockice leda letele na sve strane i na kraju bile "uhvaćene" šejkerima.
(MONDO)