Ponekad nije dovoljno samo da zalivate biljke, ali jedan kuhinjski sastojak može da vam pomogne da ih brzo "podignete".

"Mešavina vode i Epsom soli kojom ćete 'istuširati' cveće će ga učiniti srećnim", napisala je jedna Australijanka pored fotografija svog cveća koje je "oživela" ovim trikom.

Epsom so je bogata magnezijum sulfatom, koji podstiče proizvodnju hlorofila, dok topla voda ubija štetočine u zemlji.

Kada biljke dehidriraju, lišće počinje da se savija, suši i opada. Voda je inače deo strukture biljaka i pomaže da one budu uspravne i zdrave. Zalivanje će svakako pomoći biljkama, ali Epsom so će obogatiti biljku magnezijum sulfatom.

Na sajtu Epsom soli piše da ova so, odnosno magnezijum sulfat koji sadrži, "pomaže da seme bolje klija, da biljke budu gušće, da imaju više cvetova, podstiče proizvodnju hlorofila i uništava štetočine".

Preporuka je inače da se na 3,7 litara vode stave dve kašike Epsom soli i da ovom mešavinom biljke prskaju po listovima jednom mesečno.