Verovatno mislite da nema ničega na svetu lakšeg od kuvanja testenine, ali verovatno ste ih sve vreme kuvali "pogrešno".

Italijanski kuvari Đovani i Antonela Rana otkrili su nekoliko trikova za savršeno skuvanu testeninu.

Od dužine kuvanja do tačne količine sosa koja vam je potrebno, njih dvoje su otkrili i neke česte greške koje pravimo u kuvanju testenine i kako da ih ispravimo.

"Mislim da je najbolje pastu skinuti sa vatre oko 15 sekundi pre punog vremena kuvanja, tj. onog koje vam je napisano kao uputstvo na pakovanju. Na taj način ćete sprečiti da prekuvate testeninu", tvrdi Antonela.

Ona takođe savetuje da se pasta začini isključivo ekstradevičanskim maslinovim uljem i parmezanom. Ako morate da dodate so, ne stavljajte više od kašike, savetuje ona.

"Mi, Italijani, ne volimo da stavljamo mnogo sosa. Pasta je glavna, a sos je samo dodatak".

Govoreći o sosu, nikako ne savetuje da testeninu jedete sa kečapom, a prednost daje ekstradevičanskom u odnosu na "obično" maslinovo ulje.

"Kada kupite ekstradevičansko ulje, to znači da su masline samo jednom isceđene i da je tu i pulpa, ali i boja, ukus, nutrijenti, sve je bolje", tvrdi Antonela.

Takođe, uvek savetuje da kupujete ceo komad parmezana, a ne već izrendani "jer ako je već izrendan, izgubili ste polovinu ukusa".

Ona ističe su bosiljak, timijan i vlašac savršen dodatak pasti.

"Verujem da, kada kuvate testeninu sa ovim dodacima, opranim i iseckanim, naravno, vaše jelo je već sjajno", zaključuje ona.