• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Stil

Saveti za savršenu pastu

Autor mondo.rs
Autor mondo.rs

Gotovo da nema osobe na svetu koja ne voli da pojede dobru pastu. Evo saveta koji će vam pomoći da vaša svaki put ispadne savršeno!

Izvor: MONDO/Bojana Zimonjić Jelisavac

Verovatno mislite da nema ničega na svetu lakšeg od kuvanja testenine, ali verovatno ste ih sve vreme kuvali "pogrešno".

Italijanski kuvari Đovani i Antonela Rana otkrili su nekoliko trikova za savršeno skuvanu testeninu.

Od dužine kuvanja do tačne količine sosa koja vam je potrebno, njih dvoje su otkrili i neke česte greške koje pravimo u kuvanju testenine i kako da ih ispravimo.

"Mislim da je najbolje pastu skinuti sa vatre oko 15 sekundi pre punog vremena kuvanja, tj. onog koje vam je napisano kao uputstvo na pakovanju. Na taj način ćete sprečiti da prekuvate testeninu", tvrdi Antonela.

Ona takođe savetuje da se pasta začini isključivo ekstradevičanskim maslinovim uljem i parmezanom. Ako morate da dodate so, ne stavljajte više od kašike, savetuje ona.

"Mi, Italijani, ne volimo da stavljamo mnogo sosa. Pasta je glavna, a sos je samo dodatak".

Govoreći o sosu, nikako ne savetuje da testeninu jedete sa kečapom, a prednost daje ekstradevičanskom u odnosu na "obično" maslinovo ulje.

"Kada kupite ekstradevičansko ulje, to znači da su masline samo jednom isceđene i da je tu i pulpa, ali i boja, ukus, nutrijenti, sve je bolje", tvrdi Antonela.

Takođe, uvek savetuje da kupujete ceo komad parmezana, a ne već izrendani "jer ako je već izrendan, izgubili ste polovinu ukusa".

Ona ističe su bosiljak, timijan i vlašac savršen dodatak pasti.

"Verujem da, kada kuvate testeninu sa ovim dodacima, opranim i iseckanim, naravno, vaše jelo je već sjajno", zaključuje ona.

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special-image

PRODAVNICA

TAMPON ZONA

HOROSKOP

Odličan vođa i organizator, s tim što nije uvek spreman da vidi sopstvene greške. Misli da sve radi najbolje. Ugled...

Vredna i odgovorna osoba, ništa ne ostavlja za sutra. Bik je uvek spreman da sasluša mišljenje kolega i nadređenih,...

Blizanac ima dva lica: svetu pokazuje lepše, naglas govori ono što drugi žele da čuju, dok je u glavi i srcu,...

Naizgled hiroviti, a zapravo posvećeni i studiozni u svemu što rade. Dobro procenjuju druge ljude, pa ako Vas ne...

Device su sklone perfekcionizmu u svemu. Vole da je sve na svom mestu, da sve ide po planu, ne podnose haos i...

Vaga, kao jedini predmet u Zodijaku, meri sve što može, ali im je najbitniji balans, sklad, mir u kući. Ne...

Kontradiktorni su u svemu. Život i vole i mrze. Nemojte im naređivati, osim ako ne želite da ih oterate. Neće vas...

Ono što odlikuje svakog Strelca je smisao za humor. Oni su uvek veseli, zanimljivi, najglasniji u društvu. Imaju...

Jarčevi nikada ne odustaju. Karijeristi. Autoriteti. Oni su dobri organizatori, ali često teški i sebi i drugima....

Neobični, drugačiji, misle da su uvek na vrhu sveta. Impulsivni su, ali dobri prijatelji, pre svega savetnici....

Sanjari, imaju svoj tihi svet. Retko ko ih stvarno poznaje. Uglavnom su religiozni. Znak Ribe je znak noći, snova i...

Lav obožava da bude u centru pažnje. Ne voli kad mu se naređuje, ali ni kada ga pitate za novčano stanje. I ne...

KOLUMNE

MONDO IZDVOJENO

Inicijalizacija u toku...
loader