![](/img/placeholders/placeholder-mondo.png)
Na ovaj način ćete ukloniti masnoću, nećete oštetiti površinu tiganja i čuvaćete okolinu!
Ako i vi ispržite nešto u tiganju, a zatim ga odmah isperete vodom, bilo toplom ili hladnom, pogrešno čistite svoj tiganj.
Tiganj u kojem ste upravo nešto napravili trebalo bi da ostavite da se potpuno ohladi, umesto da ga toplog isperete.
Kada se potpuno ohladi, drvenom ili plastičnog špatulom ostružite ostatke hrane ili masnoće, i to direktno u kantu za smeće. Na taj način nećete oštetiti neprijanjajuću površinu, a zatim tiganj obrišite ubrusom, i tek onda ga operite.
Postoji više razloga za ovaj "proces". Najpre, ako odmah isperete ulje, i ako to često radite, rizikujete da oštetite ili zapušite slivnik ili cevi. Masnoće iz vašeg slivnika mogu i da zagade čovekovu okolinu, zato se uvek savetuje da se odlože u đubre, a ne da "odu" u kuhinjski slivnik.
Kako vi perete tiganje? Recite nam u komentarima!
Zvezda u drami pobedila Partizan i odbranila Kup: Mekintajer doneo petu "Žućkovu levicu" u nizu
Da li je ovo ključni detalj finala Kupa Radivoja Koraća? Snimak otkriva zašto je Obradović pobesneo
"Nisu igrači odlučili finale, znamo svi o čemu pričamo": Obradović siguran da je i navijačima Partizana jasno
"Ako se bilo šta loše desi, odgovorni su Partizanov predsednik i trener": Čović se još jednom oglasio pred meč
"Manje smo kukali, ružno je da se tako omalovažava": Zvezdin MVP Filip Petrušev traži više poštovanja