U Hali 3 Beogradskog sajma, na oko 5.000 kvadratnih metara izložbenog prostora, biće predstavljeni svi noviteti iz sveta fitnesa, bodibildinga, najnovije sprave za vežbanje, sportski rekviziti, ali i suplementacija.

Ono što će ovom sajmu dati posebnu vrednost je činjenica da će tom prilikom biti održan i deveti Evropski fitnes kongres koji će okupiti elitne strane predavače, ali i najpriznatije domaće stručnjake iz ove oblasti.

"Očekujemo da će Sajam posetiti oko 10.000 ljudi. Najavljen je znatno veći broj ljudi iz regiona koji će posetiti Sajam, a naši gosti biće i grupa od 150 posetilaca iz Nemačke. I ove godine pokrovitelji Belfisa su Ministarstvo omladine i sporta i Grad Beograd kojima dugujemo veliku zahvalnost jer su prepoznali značaj ove manifestacije", kaže Nebojša Stojanoski, predsednik Saveza za reakreaciju i fitnes Srbije koji je organizator ovog događaja.

Osnovna ideja za organizaciju Belfisa je promocija zdravlja, fizičke aktivnosti koja doprinosi zdravlju i generalno zdravom načinu života. Upravo sa tim ciljem svim posetiocima će biti omogućeno da provere svoj zdravstveni i fitnes status i to poptuno besplatno. Vršiće se osnovna antropometrijska merenja, kardio sken analize koje olakašavaju prepoznavanje potecijalnih zdravstvenih tegoba rekreativaca, ali i utvrđuje dijagnostiku sportskih performansi.

Takođe, meriće se krvni pritisak, utvrđivati telesni sastav, vršiti analize kičmenog stuba i shodno tome davaće se predlozi sportskih aktivnosti, ali i saveti o pravilnoj ishrani, naglašava Stojanoski.

Osmišljen je izuzetno zanimljiv program, pa će posetioci na raspolaganju imati veliki broj aktivacija na nekoliko bina:

"Uz atraktivne prezentere predstavićemo najnovije fitnes programe, a svi oni koji od 4. do 6. oktobra dođu na Sajam biće u prilici da sve to isprobaju i pronađu program koji će im najviše odgovarati. Mnogi fitnes klubovi će organizovati promocije, tokom trajanja Sajma najavili su i popuste na članirane, a posebnu pažnju posvetićemo deci i njihovoj što adekvatnijoj animaciji. Želja nam je da ih uz atraktivne programe privolimo da se bave sportom što je najbolja prevencija zdravlja", rekao je Stojanoski.

MONDO TV: KAKO DOTERATI LINIJU?


MONDO FITNES: TEHNIKE ZA TRBUŠNJAKE