Gotovo da nema kuće u kojoj se u Srbiji ne sprema proja, a najviše se jede uz podvarak, kao i uz kajmak. CNN ju je uvrstio na svoju listu najboljih hlebova na svetu, a opisuju je rečima: "Tople kocke, srpska proja ili kukuruzni hleb, u toj zemlji se najviše jedu uz domaći specijalitet, sarmu".
Proja se tradicionalno pravi od kukuruznog brašna, mada danas domaćice imaju različite recepte, pa u njih dodaju i druga brašna, ali i dodatke poput šunke, luka, sira... i prave takozvane projice.
Na listi su se, pored naše proje, našli i francuski baget, italijanska pogača ćabata, meksičke tortilje, turski đevrek simit...
Kako vi spremate proju? Pišite nam u komentarima!
Zvezdina proslava jesenje titule sa stilom: Nova goleada na Marakani!
Ameri hoće Stojakovića da bi nas pobedili: Srbija i Grčka u strahu, SAD hoće da otme Andreja!
Tri noćenja na Zlatiboru 460.000 dinara! Turisti šokirani cenama za Novu godinu, od cifre će vam se zavrteti
Mondo ukrštenica za 22. decembar: Jutarnja zabava i "razgibavanje" mozga!
Crvena zvezda se hitno oglasila saopštenjem: Trener Sferopulos je često i neopravdano na meti kritika!