Gotovo da nema kuće u kojoj se u Srbiji ne sprema proja, a najviše se jede uz podvarak, kao i uz kajmak. CNN ju je uvrstio na svoju listu najboljih hlebova na svetu, a opisuju je rečima: "Tople kocke, srpska proja ili kukuruzni hleb, u toj zemlji se najviše jedu uz domaći specijalitet, sarmu".
Proja se tradicionalno pravi od kukuruznog brašna, mada danas domaćice imaju različite recepte, pa u njih dodaju i druga brašna, ali i dodatke poput šunke, luka, sira... i prave takozvane projice.
Na listi su se, pored naše proje, našli i francuski baget, italijanska pogača ćabata, meksičke tortilje, turski đevrek simit...
Kako vi spremate proju? Pišite nam u komentarima!
Partizan razbio Zvezdu i odigrao najbolji meč sezone! Obradovićev tim dominirao, Grobari slavili pred Delijama
Srbija pregazila Dansku i ide na Eurobasket: Blistali Aleksa i Balša, a moglo je i ubedljivije!
"Trebalo je da ubacim 30 poena, neće niko da nas sažaljeva": Petrušev o porazu od Partizana za otrežnjenje!
Mondo ukrštenica za 22. novembar: Jutarnja zabava i "razgibavanje" mozga!
Partizan za 55 dana mora da sakupi milione evra: Rasim Ljajić otkrio koliko crno-beli duguju!