Na Sajmu slatkiša u Kelnu možete probati zlatnu čokoladu, najkiseliju žvaku na svetu, svetleću lizalicu, kolače sa šparglom...
Pravi ljubitelji čokolade spremni su da dobro plate svoj omiljeni slatkiš. Zato Holanđanin Deromi Linders pokušava da profitira tako što pravi čokolade obavijene zlatnim listićima i nudi ih na Međunarodnom sajmu slatkiša u Kelnu.
"Praline su napravljene od crne gorke čokolade sa 70 odsto kakao praha. Ispunjene su nežnom mlečnom čokoladom, a prelivene zlatom od 23 karata", kaže Linders.
Pakovnje od devet pralina košta 35 evra, a oni koji su probali ovaj slatkiš kažu da je zlatni omotač prijatniji za oko nego za nepce.
"Zlatna čokolada je ukusna, ali zlato je potpuno bezukusno“, kaže Linders.
Sabine Kober je na Međunarodnom sajmu izložila je "cvetnu čokoladu" gorkog ukusa, kao i jednu sa detelinom od četiri lista koja treba da donese sreću. Tabla čokolade košta 7 evra, što i ne čudi jer je reč o ručnom radu, piše "Dojče vele" (Deutsche Welle).
"To je veoma komplikovan proces. Mi sami odgajamo detelinu sa četiri lista, onda je pincentom polažemo na proizvod, kako bi lepota došla do izražaja, a čokolada zaista donela sreću", objanila je Kober.
"Napravi se krem supa od špargli. U nju se dodaju mleveni lešnik i marcipan. Zatim se to razlije u tanke table. U principu se ukus špargle skoro ne oseća", objasnio je Auguste Feldman iz pekare Bakhaus.
Proizvođačima konditorskih proizvoda nije stalo samo do kvaliteta, već i do količine. Upravo na ovom sajmu je sve preplavljeno ponudom koja će izazvati uzbuđenje kod dece. Slatkiši su pakovani u svim mogućim oblicima igračaka.
"Sleš pop" je, na primer, lizalica koja svetli kada se pritisne dugme. Tu su i piratske glave kao dekoracija, a kada se poklopac skloni, onda se lilihip može lizati. Na štandu Candy Dynamiks je izložena najkiselija žvakaća guma na svetu.
(MONDO)
"Praline su napravljene od crne gorke čokolade sa 70 odsto kakao praha. Ispunjene su nežnom mlečnom čokoladom, a prelivene zlatom od 23 karata", kaže Linders.
Pakovnje od devet pralina košta 35 evra, a oni koji su probali ovaj slatkiš kažu da je zlatni omotač prijatniji za oko nego za nepce.
"Zlatna čokolada je ukusna, ali zlato je potpuno bezukusno“, kaže Linders.
Sabine Kober je na Međunarodnom sajmu izložila je "cvetnu čokoladu" gorkog ukusa, kao i jednu sa detelinom od četiri lista koja treba da donese sreću. Tabla čokolade košta 7 evra, što i ne čudi jer je reč o ručnom radu, piše "Dojče vele" (Deutsche Welle).
"To je veoma komplikovan proces. Mi sami odgajamo detelinu sa četiri lista, onda je pincentom polažemo na proizvod, kako bi lepota došla do izražaja, a čokolada zaista donela sreću", objanila je Kober.
Najkiselija žvaka na svetu
Potrošači odnegovanog ukusa kupuju slatkiše kod regionalnih proizvođača. U jednoj maloj prodavnici na seoskom imanju u vestfalskom Lipštadtu nastala je ideja da se kolačići i čokolada pripremaju sa šparglama."Napravi se krem supa od špargli. U nju se dodaju mleveni lešnik i marcipan. Zatim se to razlije u tanke table. U principu se ukus špargle skoro ne oseća", objasnio je Auguste Feldman iz pekare Bakhaus.
Proizvođačima konditorskih proizvoda nije stalo samo do kvaliteta, već i do količine. Upravo na ovom sajmu je sve preplavljeno ponudom koja će izazvati uzbuđenje kod dece. Slatkiši su pakovani u svim mogućim oblicima igračaka.
"Sleš pop" je, na primer, lizalica koja svetli kada se pritisne dugme. Tu su i piratske glave kao dekoracija, a kada se poklopac skloni, onda se lilihip može lizati. Na štandu Candy Dynamiks je izložena najkiselija žvakaća guma na svetu.
(MONDO)