
Ako su vam dosadili "obični" žuti ili trobojni špageti, probajte sos koji će ih obojiti u ljubičasto.
Sastojci:
500 grama špageta
Tri glavice crvenog luka
300 grama cvekle (kuvane ili konzervirane)
400 grama feta sira
Dve kašike maslinovog ulja
Četiri kašike pesta
Šafran
So i biber
Zagrejte tri kašike vode u odvojenoj posudi, dodajte šafran i pustite da proključa. U drugoj posudi zagrejte maslinovo ulje, i propržite crveni luk isečen na tanke režnjeve. Dodajte iseckanu cveklu, začinite i pustite da se dobro zagreje.
Skuvajte špagete al dente, procedite ih i pomešajte sa šafranovom vodom i pestom. Pažljivo umešajte izmrvljenu fetu. Servirajte u četiri tanjira, i garnirajte cveklom. Promešajte tako da feta i špageti "pokupe" boju od cvekle.
(MONDO)
Sastojci:
500 grama špageta
Tri glavice crvenog luka
300 grama cvekle (kuvane ili konzervirane)
400 grama feta sira
Dve kašike maslinovog ulja
Četiri kašike pesta
Šafran
So i biber
Zagrejte tri kašike vode u odvojenoj posudi, dodajte šafran i pustite da proključa. U drugoj posudi zagrejte maslinovo ulje, i propržite crveni luk isečen na tanke režnjeve. Dodajte iseckanu cveklu, začinite i pustite da se dobro zagreje.
Skuvajte špagete al dente, procedite ih i pomešajte sa šafranovom vodom i pestom. Pažljivo umešajte izmrvljenu fetu. Servirajte u četiri tanjira, i garnirajte cveklom. Promešajte tako da feta i špageti "pokupe" boju od cvekle.
(MONDO)
Pridruži se MONDO zajednici.