Obične kiflice sa sirom zamenite ovim začinjenim, vazdušastim pecivom.
Obične kiflice sa sirom zamenite ovim začinjenim, vazdušastim pecivom.
Sastojci:
400 grama belog brašna
200 grama putera
2 jaja
Kašika soli
Kašika vode
350 grama belog sira
350 grama feta sira
Muskatni oraščić
Sveža žalfija (ili druga aromatična biljka po izboru)
Jedno jaje
Priprema:
Brašno i so pomešajte u posudi, i dodajte puter. Mešajte dok se ne sjedini, a zatim dodajte vodu i jaja i mesite dok ne postane glatko. Pokrijte i stavite u frižider na sat vremena.
Pomešajte sireve, i dodajte oraščić u prahu. Zagrejte malo putera u posudi, i dodajte listove žalfije. Pržite dok ne postanu krckavi.
Zagrejte rernu na 190 stepeni Celzijusa. Testo razvijte na debljinu od oko pola centimetra, i isecite na kvadrate željene veličine. U sredinu svakog kvadrata stavite kašiku mešavine sira, i malo krckave žalfije. Presavijte tako da dobijete trougao, stisnite ivice kako bi se spojile, i premažite umućenim jajetom. Bocnite svaku kiflicu viljuškom, kako bi vazduh mogao da izlazi tokom pečenja.
Pecite oko 20-25 minuta.
(MONDO)
Sastojci:
400 grama belog brašna
200 grama putera
2 jaja
Kašika soli
Kašika vode
350 grama belog sira
350 grama feta sira
Muskatni oraščić
Sveža žalfija (ili druga aromatična biljka po izboru)
Jedno jaje
Priprema:
Brašno i so pomešajte u posudi, i dodajte puter. Mešajte dok se ne sjedini, a zatim dodajte vodu i jaja i mesite dok ne postane glatko. Pokrijte i stavite u frižider na sat vremena.
Pomešajte sireve, i dodajte oraščić u prahu. Zagrejte malo putera u posudi, i dodajte listove žalfije. Pržite dok ne postanu krckavi.
Zagrejte rernu na 190 stepeni Celzijusa. Testo razvijte na debljinu od oko pola centimetra, i isecite na kvadrate željene veličine. U sredinu svakog kvadrata stavite kašiku mešavine sira, i malo krckave žalfije. Presavijte tako da dobijete trougao, stisnite ivice kako bi se spojile, i premažite umućenim jajetom. Bocnite svaku kiflicu viljuškom, kako bi vazduh mogao da izlazi tokom pečenja.
Pecite oko 20-25 minuta.
(MONDO)