U mnogim kulturama širom sveta čaj se koristi kao prirodni "čistač“ štetnih materija iz organizma. Kad kažemo čaj, mislimo na onaj "pravi" poput zelenog ili crnog, a ne voćne ili čajeve od kamilice, nane, lipe... Zeleni, crni, beli i njima slični čajevi, sadrže gotovo istu količinu kofeina kao kafa, ali su njihova antioksidativna svojstva mnogo jača.

Upravo zahvaljujući tim svojstvima, oni su moćno sredstvo u borbi protiv suvišnih kilograma. A evo i kako ovaj napitak deluje na naše telo:

* kofein koji sadrži čaj je snažan antioksidant koji čisti telo i podmlađuje (revitalizuje kožu i zaustavlja starenje)

* amino kiselina L-teanin deluje na kontrolu gladi i suzbija apetit, a sastojak EGCD efikasno i brzo sagoreva masne naslage, posebno u predelu stomaka gde smanjuje salo za čak 77 odsto

Osim što pomaže mršavljenje, čaj blagotvorno deluje i na naše zdravlje. Koristi od ovog napitka su brojne:

* smanjuje nivo šećera u krvi

* poboljšava imunitet

* snižava holesterol i pritisak

* sprečava pojavu karijesa

* poboljšava koncetraciju

* smanjuje rizik od pojave artritisa

* pomaže prevenciju kardiovaskularnih oboljenja

Za sve one koji vole čaj, a žele da se reše kojeg kilograma viška, dijetu u kojoj je glavna zvezda ovaj napitak osmislio je Mark Ukra, vlasnik jedne čajdžinice u Los Anđelesu. Preporuka je dijetu držati 14 dana, a režim se zasniva na umerenoj ishrani (bez šećera i masti), redovnom vežbanju i ogromnim količinama čaja po izboru.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.