Prema istraživanjima dermatologa, štetni molekuli koje stvara šećer, utiču negativno na elastin i kolagen koji kožu čine gipkom i elastičnom.
Ukoliko ste ljubitelji slatkiša, možda je vreme da počnete da razmišljate o odvikavanju od ovih namirnica.
Prema istraživanjima dermatologa, štetni molekuli koje stvara šećer, utiču negativno na elastin i kolagen koji kožu čine gipkom i elastičnom.
Pojavljivanje bora i uticaj šećera na kožu postaje uočljiv nakon 35. godine, a potom postaje sve primetniji.
Dermatolozi su otkrili da sličan efekat izaziva i konzumiranje testenina, hleba i krompira u velikim količinama, a ako se tome doda i izlaganje sunčevim zracima vašoj koži nema spasa.
Ublažavanje posledica stvaranja bora najbolje je učiniti redukovanjem ishrane i izbegavanjem hrane bogate ugljenim hidratima. Istovremeno je dobro konzumirati namirnice bogate antioksidantima, poput šargarepe, paradajza, crnog grožđa...
(MONDO, foto: Guliver/Getty Images)
Prema istraživanjima dermatologa, štetni molekuli koje stvara šećer, utiču negativno na elastin i kolagen koji kožu čine gipkom i elastičnom.
Pojavljivanje bora i uticaj šećera na kožu postaje uočljiv nakon 35. godine, a potom postaje sve primetniji.
Dermatolozi su otkrili da sličan efekat izaziva i konzumiranje testenina, hleba i krompira u velikim količinama, a ako se tome doda i izlaganje sunčevim zracima vašoj koži nema spasa.
Ublažavanje posledica stvaranja bora najbolje je učiniti redukovanjem ishrane i izbegavanjem hrane bogate ugljenim hidratima. Istovremeno je dobro konzumirati namirnice bogate antioksidantima, poput šargarepe, paradajza, crnog grožđa...
(MONDO, foto: Guliver/Getty Images)