Lubenica se uglavnom jede kao poslastica nakon laganog letnjeg ručka, ili kao odlično sredstvo za nadoknadu vode izgubljene znojenjem. Međutim, lubenica je i odličan sastojak u koktelima.
Lubenica se uglavnom jede kao poslastica. Za doručak, umesto kolača nakon laganog letnjeg ručka, ili kao odlično sredstvo za nadoknadu vode izgubljene znojenjem.
Međutim, lubenica je i odličan sastojak u koktelima. Evo jednog koji se lako pravi, a ukus je fantastičan.
Potrebno:
- Pola šolje kupina
- Pola šolje malina
- 5 manjih breskvi
- Šaka borovnice
- Lubenica srednje veličine
- 3dl votke
- 0,1 dl maraskina
Lubenicu isecite do dve trećine, izvadite ’meso’ i koštice, ali ostavite sok koji je iscureo. Napunite je bobičastim voćem, kao i iseckanim i oljušćenim breskvama, a potom sipajte alkoholna pića. Međutim, lubenica je i odličan sastojak u koktelima. Evo jednog koji se lako pravi, a ukus je fantastičan.
Potrebno:
- Pola šolje kupina
- Pola šolje malina
- 5 manjih breskvi
- Šaka borovnice
- Lubenica srednje veličine
- 3dl votke
- 0,1 dl maraskina
Tako napunjenu lubenicu poklopite i vratite u frižider da se dobro ohladi.
'Pijanu lubenicu' služite u visokim čašama sa jednom manjom kockom leda.
Živeli!
(MONDO, foto: Guliver/Getty Images)