Da li ste znali da čaj od mlevenog kajenskog bibera sprečava gojaznost i normalizuje krvni pritisak?
Glavna prednost ovog ljutog začina jeste što sadrži veliku količinu zdravih supstanci kao što je kapsaicin. Oni koji su pristalice prirodnog lečenja kažu da ovaj čaj kada mu se dodaju svež limun i med stimuliše probavni sistem, štiti od prehlada i kardiovaskularnih bolesti, ali i pomaže gubitak kilograma.
Istraživanja pokazuju da se kapsaicin bori protiv upala i sagoreva masnoće, a evo kod kojih stanja još pomaže:
- poboljšava krvni pritisak i cirkulaciju
- štiti od srčanih tegoba
- ima analgetički efekat
- ublažava simptome kašlja i prehlade i upale grla
- daje energiju
- pospešuje rast kose
- čisti organizam
Kako napraviti čaj od kajenskog bibera?
Sipajte 1/4 kašičice mlevenog kajenskog bibera u šolju sa ključalom vodom. Mešajte da se biber otopi. Iscedite sok pola limuna i zasladite kašikom meda. Pokrijte i ostavite da odstoji nekoliko minuta.
Da biste pojačali efekat ovog čaja, dodajte sastojke koji imaju protivupalna svojstva poput đumbira i kurkume. Ovaj čaj je najbolje piti polako.
Zvezda može do Top4, a kakve su šanse Partizana: Softver izračunao sve o srpskim klubovima u plej-ofu Evrolige!
Ispaljeni američki projektili na Rusiju: Preti velika eskalacija sukoba, Putin zapretio da će gađati Orešnikom
Kad ne smišlja Zvezdine pobede, onda je u Hramu Svetog Save: Sferopulos za MONDO o srpskoj kulturi, istoriji i Beogradu
Jago nije teže povređen, Zvezda dobila najbolje vesti: Otkriveno kada se Brazilac vraća na parket!
Za Božić i do +15 stepeni, pa obrt: Ovakvoj prognozi se niko nije nadao, Čubrilo otkrio šta nas čeka u januaru