Ako ne koristite specijalizovane poklopce za posude u mikrotalasnoj rerni, budite spremni da to da ćete ovaj aparat veoma često prati. Međutim, da ne biste gubili puno vremena i živaca, ali ni novca, probajte najjednostavniji trik za čišćenje unutrašnjosti rerne.

Sredstva već imate u kući, samo vam je potrebno uputstvo.

Najjednostavniji i najpoznatiji metod čišćenja mikrotalasne rerne jeste domaćim sredstvom čiji je glavni sastojak sirće. Pomaže u borbi protiv bilo koje prljavštine, uključujući nataložene masnoće i tvrdokorne fleke. Da biste što manje zadržali miris sirćeta u kuhinji, predlažemo da otvorite prozor.

Recept je jednostavan, ostaje samo da probate i uverite se koliko je efikasan...

U činiji pripremite mešavinu od 2 čaše vode i 2 kašike sirćeta od 9 odsto. Stavite posudu u mikrotalasnu rernu i uključite je da radi 10-ak minuta na maksimalnoj temperaturi. Kad se program završi, ostavite posudu unutra još 5-7 minuta. Na kraju, prebrišite rernu iznutra vlažnom krpom. Na ovaj način ćete ukloniti preostalu prljavštinu i miris sirćeta.

Savet plus!

Ukoliko je ostalo fleka koje rastvor sirćeta nije uspeo da ukloni, probajte jedan drugi trik. Premažite ih maslinovim uljem i ostavite da se fleke malo "rastvore", pa prebrišite.