Razbijte jaje u čašu i ostavite ga preko noći. Stručnjaci za feng šui kažu da će ovaj ritual pomoći da dom oslobodite od svih nevolja, tuge i nesreće. Jaje će poput sunđera upiti svu negativnu energiju i očistiti energetski tok u vašem domu.

Po pravilu, ovaj ritual možete da sprovoditi u bilo koje doba godine, ali jedino je važno da to učinite pre spavanja.

Šta vam je potrebno? Jedno sveže jaje a koje nakon što ga kupite nećete staviti u frižider, već ćete ga odložiti sa strane. Uveče, pre nego što legnete u krevet ga razbijte u čašu vode i ostavite kraj kreveta. Sutradan, kada se probudite dobro pogledajte u kakvom je stanju jaje...

Kako stručnjci za feng šui kažu, žumance simbolizuje osobu, a belance je sve što ga okružuje. Nakon što je jednu noć odležalo u čaši, na jajetu se mogu videti određene promene - pojava mehurića, niti belanaca koje se "razvlače", zamućenost...

Svaka od ovih pojava ima neko svoje značenje, odnosno ukazuje na "nevolju" koju ste na ovaj način izbacili iz kuće.

Pa tako, ako se javila zamućenost, to znači da ste oterali lošu energiju kaja vas blokira i sprečava da postignete uspeh. Ako ima niti, to je pokazatelj tuge koja vas "vuče na dno". Mehurići su znak loše organizacije u domu... Da biste se rešili svih ovih negativnosti, potrebno je da sadržaj čaše bacite u slivnik ili wc šolju.

Ukoliko mislite da niste temeljno očistili dom od svega lošeg, po pravilima feng šuija ovaj ritual možete da sprovedete i naredne dve noći, a potom napravite pauzu od mesec dana.