
Ticijano Vićentini, vlasnik keteringa u Milanu, namerava da patentira tanjire koji mogu da se jedu.
Njegov izum je prvenstveno namenjen italijanskim školama.
On je tanjire koji se ne peru napravio od testa sličnog onome od koga se pravi hleb. Testo je dovoljno čvrsto da izdrži ručak, ali i dovoljno ukusno za jelo.
Vićentini kaže kako je ideju dobio kada je izračunao koliko novca škole bacaju na plastične tanjire i drugo posuđe, ali i na skupe mašine za sudove.
"Radio sam u školskoj kantini. Bacati sav taj novac je kriminal. Sudovi od testa koštaju svega nekoliko centi, a učenici mogu da ga pojedu. Ako ga i ne pojedu stavlja se u posebne kante koje su namenjene za hranu za životinje", kaže Vićentini.
(MONDO, foto: Guliver/Getty Images)
Njegov izum je prvenstveno namenjen italijanskim školama.
On je tanjire koji se ne peru napravio od testa sličnog onome od koga se pravi hleb. Testo je dovoljno čvrsto da izdrži ručak, ali i dovoljno ukusno za jelo.
Vićentini kaže kako je ideju dobio kada je izračunao koliko novca škole bacaju na plastične tanjire i drugo posuđe, ali i na skupe mašine za sudove.
"Radio sam u školskoj kantini. Bacati sav taj novac je kriminal. Sudovi od testa koštaju svega nekoliko centi, a učenici mogu da ga pojedu. Ako ga i ne pojedu stavlja se u posebne kante koje su namenjene za hranu za životinje", kaže Vićentini.
(MONDO, foto: Guliver/Getty Images)
Pridruži se MONDO zajednici.