Stomatolog Ana Peterson na društvenim mrežama često objavljuje snimke u kojima daje korisne savete za oralnu higijenu, ukazuje na greške koje pravimo, zablude u kojem verujemo...

Ovog puta ona je na TikToku objavila snimak koji je mnoge zbunio, a u kojem tvrdi da nakon pranja zuba treba samo da ispljunemo višak paste, ali ne i da ispiramo usta – što većina radi.

"Šta? Svi ispiraju usta vodom posle pranja zuba? Ko ostavlja pastu na zubima?", piše u komentaru koji je dr Ana izdvojila, a na koji je odgovorila svojim videom.

"Sve što treba da uradite je da ispljunete višak paste, ne ispirajte usta vodom", kaže ona u videu koji ima skoro milion pregleda i koji je sakupio mnoštvo komentara.

"Zašto bismo ispirali? Treba da ostane tu da štiti zube", napisao je jedan korisnika, dok je drugi napisao da ga brine što toliki broj ljudi to očito ne zna, sudeći po komentarima.

"Ako ne isperem, pojave mi se čirevi u ustima, trebalo mi je 25 godina da shvatim da je pasta uzrok", poručio je neko u komentarima.

Anketa

Da li vi ispirate usta vodom nakon pranja zuba?

(MONDO)