Trojica francuskih vrhunskih kuvara odlučila su da prikažu svoje umeće u podzemnoj železnici u Parizu. Oni će tri dana pripremati pravu gozbu za putnike kako bi pokazali da i vrhunska kuhinja može da bude jednostavna i svima dostupna.
Trojica francuskih vrhunskih kuvara odlučila su da prikažu svoje umeće u podzemnoj železnici u Parizu. Oni će tri dana pripremati pravu gozbu za putnike kako bi pokazali da i vrhunska kuhinja može da bude jednostavna i svima dostupna.
"Deliti naša jela sa ljudima je izvanredno iskustvo", kaže je Erik Frešon, glavni kuvar restorana hotela "Bristol", čiji je čest gost francuski predsednik Nikola Sarkozi.
Frešon i dvojica njegovih kolega, svaki ovenčan sa tri zvezdice u turističkom vodiču Michelin, smenjivaće se tokom tri dana u improvizovanoj kuhinji na jednoj stanici u pariskom metrou.
Za glavno jelo, Frešon je u utorak Parižanima ponudio šargarepe kuvane u soku od pomorandže sa malo meda i komorača, zatim prosušene u salveti i na kraju uvaljane u mrvice hleba od đumbira.
"Mmmmmm!", komentar je jedne službenice koja je na putu do posla zastala da bi probala ovaj specijalitet.
"Ovo je sjajna ideja. Baš jednostavan recept. Zanimljivo je videti šta jedan vrhunski kuvar može da učini sa običnim povrćem", dodala je ona.
U sredu je na meniju specijalitet od kupusa koji će pripremiti Patrik Bertron, šef kuhinje renomiranog francuskog restorana “Rele Bernar Loazo”, a u četvrtak jelo od krompira po receptu Patrisa Kajoa iz restorana "Domen Rošvilen".
(Tanjug)
"Deliti naša jela sa ljudima je izvanredno iskustvo", kaže je Erik Frešon, glavni kuvar restorana hotela "Bristol", čiji je čest gost francuski predsednik Nikola Sarkozi.
Frešon i dvojica njegovih kolega, svaki ovenčan sa tri zvezdice u turističkom vodiču Michelin, smenjivaće se tokom tri dana u improvizovanoj kuhinji na jednoj stanici u pariskom metrou.
Za glavno jelo, Frešon je u utorak Parižanima ponudio šargarepe kuvane u soku od pomorandže sa malo meda i komorača, zatim prosušene u salveti i na kraju uvaljane u mrvice hleba od đumbira.
"Mmmmmm!", komentar je jedne službenice koja je na putu do posla zastala da bi probala ovaj specijalitet.
"Ovo je sjajna ideja. Baš jednostavan recept. Zanimljivo je videti šta jedan vrhunski kuvar može da učini sa običnim povrćem", dodala je ona.
U sredu je na meniju specijalitet od kupusa koji će pripremiti Patrik Bertron, šef kuhinje renomiranog francuskog restorana “Rele Bernar Loazo”, a u četvrtak jelo od krompira po receptu Patrisa Kajoa iz restorana "Domen Rošvilen".
(Tanjug)