Srbi obožavaju krompir i spremaju ga na mnogo različitih načina, a jedan od čestih načina pripreme je pečenje krompira u rerni. Ako volite da spremate ovo povrće u rerni, iznenadiće vas trik nutricionistkinje Lore Ford, koji mu daje neverovatnu hrskavost.
Reč je o medu!
Ona krompir priprema tako što ga najpre oljušti, pa prokuva kratko, da malo omekša, a rernu zagreje na 200 stepeni.
Zatim u pleh stavi papir za peženje, malo maslaca i maslinovog ulja, sipa oceđeni krompir i pomeša ga sa uljem, začini, pa peče oko pola sata, zatim promeša i peče još dvadesetak minuta, dok ne postane hrskav.
Kada izvadi krompir iz rerne, njen trik je da ga prelije sa malo meda jer mu ovaj sastojak, kako tvrdi, daje dodatnu hrskavost i sjajan ukus.
(MONDO)
Završen protest studenata u Beogradu: Saobraćaj bio blokiran u centralnim gradskim ulicama
Zvezdan Terzić tražio da ga pitaju sve: Zaradili smo 420 miliona evra, neću da pričam o dugu!
"Ostanite kod kuće, izbegavajte putovanja": RHMZ izdao hitno upozorenje, prvi put se pokreće ovaj sistem
Fenerbahče otpustio Bobana Marjanovića? Povratak u Evropu pretvara se u katastrofu!
Mondo ukrštenica za 23. decembar: Jutarnja zabava i "razgibavanje" mozga!