Centralne gradske pijace su dobro snabdevene svim vrstama ribe i drugom posnom hranom, a razlike u cenama su minimalne.
Na Kalenić pijaci, prema tvrdnjama prodavaca, cene su niže od prošlogodišnjih za 20 odsto, dok su na Zemunskoj iste kao i prošle godine. Najskuplja je Paliluska pijaca, a najpristupačnija po cenama"Zeleni venac".
Na Kalenić pijaci bela rečna riba košta od 100 dinara za kilogram, skuša duplo više. Pastrmka, šaran i fileti soma mogu se naći po ceni od 300 dinara, dok je smuđ najskuplja rečna riba - 550 dinara.
Kada je reč o plodovima mora lignje koštaju 300 dinara, škarpina i oslić po 400 dinara, dok se račići mogu naći i za 350 dinara. Brancin, u zavisnosti od veličine, staje od 650 do 900 dinara, list 800, a sardela 850 dinara za kilogram.
Losos košta 950 dinara, dok su fileti 1.200 dinara. Orada je 900, hobotnica 1.100, dok je za škampe potrebno izdvojiti 1.490 dinara. Najskuplja riba u ponudi je sušeni bakalar, koji staje 3.200 dinara za kilogram.
Na Kalenić pijaci možete kupiti već pripremljenu ribu. Prženi oslić od 100 grama na primer, košta 60 dinara, skuša 55, pastrmka 75, škarpina 90, a list 150 dinara. Dimnjena pastrmka od 100 grama može se naći po ceni od 150 dinara.
Na toj beogradskoj pijaci velika je ponuda i konzervirane ribe, pa se sardina prodaje za 50 dinara, tuna od 65 do 80 dinara, koliko košta i skuša.
I velika izbor maslina, posetiocima ove tržnice omogućava da, po ceni od 300 do 500 dinara, obogate prazničnu trpezu, a ne oskudeva se ni u namernicama za spremanje posnih kolača: kilogram oraha je 450 dinara, lešnika 700, badema 750, a brusnice 650 dinara.
Kupci imaju mogućnost da pazare i gotove kolače po ceni od 500 dinara za kilogram.
Kilogram "tetovac" pasulja košta 180 dinara za kilogram, kolika je cena i crnog pasulja, bundeva i krompir staju 30 dinara za kilogram, jabuke od 25 do 60 dinara, a za suve šljive, za istu količinu, treba izdvojiti 200 dinara.
Svakako, najsvežiju ribu u većim količinama građani mogu da pazare na Alaskoj pijaci u Zemunu. Cene su, u odnosu na Zemunsku pijacu, niže u proseku od 20 do 50 dinara po kilogramu, u zavisnosti o kojoj vrsti ribe i količini reč.
Nešto više cene u odnosu na prošlu godinu, prema rečima samih prodavaca, su na Palilulskoj pijaci. U proseku za deset odsto skuplje su i rečne i morske vrste ribe
Od centralnih gradski pijaca, "Zeleni venac" ima najslabiju ponudu, kako rečne tako i morske ribe, ali sa najnižim cenama.
Suva crvena paprika za punjenje, u pakovanju od 10 komada, staje 100 dinara, ostalo povrće, poput crnog luka i prazikula može se naći po ceni od 50 dinara za kilogram, dok se beli kreće od 20 dinara za glavicu.
Šampinjoni koštaju od 100 do 120 dinara, dok je bukovača nešto skuplja i košta oko 180 dinara za kilogram.
Pored sušenog voća na tezgama "Zelenog venca" i dalje ima svežeg grožđa po ceni od 80 do 100 dinara, a paradajz košta 50 dinara.
(Tanjug)
Na Kalenić pijaci bela rečna riba košta od 100 dinara za kilogram, skuša duplo više. Pastrmka, šaran i fileti soma mogu se naći po ceni od 300 dinara, dok je smuđ najskuplja rečna riba - 550 dinara.
Kada je reč o plodovima mora lignje koštaju 300 dinara, škarpina i oslić po 400 dinara, dok se račići mogu naći i za 350 dinara. Brancin, u zavisnosti od veličine, staje od 650 do 900 dinara, list 800, a sardela 850 dinara za kilogram.
Losos košta 950 dinara, dok su fileti 1.200 dinara. Orada je 900, hobotnica 1.100, dok je za škampe potrebno izdvojiti 1.490 dinara. Najskuplja riba u ponudi je sušeni bakalar, koji staje 3.200 dinara za kilogram.
Na Kalenić pijaci možete kupiti već pripremljenu ribu. Prženi oslić od 100 grama na primer, košta 60 dinara, skuša 55, pastrmka 75, škarpina 90, a list 150 dinara. Dimnjena pastrmka od 100 grama može se naći po ceni od 150 dinara.
Na toj beogradskoj pijaci velika je ponuda i konzervirane ribe, pa se sardina prodaje za 50 dinara, tuna od 65 do 80 dinara, koliko košta i skuša.
Ajvar 500 dinara, kiselli kupus 120
Na posnoj trpezi se uz ribu mora naći i zimnica i sezonske salate. Kiseli krastavci koštaju 300 dinara za kilogram, tegla ajvara 500, ljute papičice 150, dok su pečene paprike od 600 do 800 dinara. Kiseli kupus košta 120 dinara kilogram, cvekla 200, a šarena salata 300 dinara.I velika izbor maslina, posetiocima ove tržnice omogućava da, po ceni od 300 do 500 dinara, obogate prazničnu trpezu, a ne oskudeva se ni u namernicama za spremanje posnih kolača: kilogram oraha je 450 dinara, lešnika 700, badema 750, a brusnice 650 dinara.
Kupci imaju mogućnost da pazare i gotove kolače po ceni od 500 dinara za kilogram.
Kilogram "tetovac" pasulja košta 180 dinara za kilogram, kolika je cena i crnog pasulja, bundeva i krompir staju 30 dinara za kilogram, jabuke od 25 do 60 dinara, a za suve šljive, za istu količinu, treba izdvojiti 200 dinara.
Na Alaskoj pijaci riba najsvežija
Zemunska pijaca pruža veliki izbor rečne ribe po cenama, kako tvrde prodavaci, na nivou prošlogodišnjih. Amur košta 250 dinara za kilogram, šaran 300, som 550, a smuđ 600 dinara. Od morskih riba preovlađuje oslić-file, po ceni od 400 dinara za kilogram.Svakako, najsvežiju ribu u većim količinama građani mogu da pazare na Alaskoj pijaci u Zemunu. Cene su, u odnosu na Zemunsku pijacu, niže u proseku od 20 do 50 dinara po kilogramu, u zavisnosti o kojoj vrsti ribe i količini reč.
Nešto više cene u odnosu na prošlu godinu, prema rečima samih prodavaca, su na Palilulskoj pijaci. U proseku za deset odsto skuplje su i rečne i morske vrste ribe
Od centralnih gradski pijaca, "Zeleni venac" ima najslabiju ponudu, kako rečne tako i morske ribe, ali sa najnižim cenama.
Med 400 dinara, šampinjoni od 100
Pored jeftine ribe građanima se na toj pijaci nudi i veliki izbor drugih posnih namernica: za kilogram meda, livadskog ili šumskog, potrebno je izdvojiti 400 dinara, suvo grožđe košta 250 dinara po kilogramu, a suve smokve i šljive bez koštica 300 dinara.Suva crvena paprika za punjenje, u pakovanju od 10 komada, staje 100 dinara, ostalo povrće, poput crnog luka i prazikula može se naći po ceni od 50 dinara za kilogram, dok se beli kreće od 20 dinara za glavicu.
Šampinjoni koštaju od 100 do 120 dinara, dok je bukovača nešto skuplja i košta oko 180 dinara za kilogram.
Pored sušenog voća na tezgama "Zelenog venca" i dalje ima svežeg grožđa po ceni od 80 do 100 dinara, a paradajz košta 50 dinara.
(Tanjug)