Koliko ste se puta ujutru probudili raščupani i pitali se šta se to desi da vam kosa tokom noći toliko "podivlja"? Sve to možete da izbegnete samo jednom promenom!

Stručnjakinja za kosu iz Londona na Instagramu je otkrila kako na jednostavan način možete da sprečite da vam se kosa naelektriše, ali i ošteti. Sve što treba je da kosu podignete u punđu ili vežete u pletenicu pre spavanja.

Ona objašnjava da spavanje puštene kose nije dobra ideja jer se ona naelektriše o jastuk prilikom okretanja po krevetu tokom noći. Trenje je najveći neprijatelj kose, tvrdi ona, jer oštećuje kutikule, a rezultat su ispucali krajevi.

Savet ove stručnjakinje je zato da, kad god možete, pokupite kosu pre spavanja, kako bi se smanjilo trenje i oštećenje. Najbolje je da kosu podignete u punđu ili vežete u pletenicu, ali ne zatežite prejako jer će to doprineti oštećenju kose.

"Bolje je da spavate vezane kose nego puštene. Bilo da je u pletenici, opuštenoj punđi ili repu, manje će se lomiti i elektrisati", napisala je ona u opisu videa koji je objavila na Instagramu.

(MONDO)