Savremene mašine za veš imaju toliko različitih programa, da je ponekad zaista teško znati koji program kada treba uključiti. Posebno u situacijama kada imate dosta veša, nađete se u iskušenju da sve stavite zajedno i nadate se najboljem.

U većini situacija, nećete napraviti veliki problem, osim ako, na primer, ne ubacite crvenu majicu sa belim vešom, ali stručnjak je na TikToku otkrio kada ne bi trebalo da koristite brze programe.

Brzo pranje je ponekad sjajna opcija, posebno kada ste u žurbi i čeka vas velika gomila veša za pranje. Ali, ako u mašinu ubacite neke krupnije stvari, poput peškira i uključite ovaj program, mogli biste da imate više štete nego koristi.

Stvar je u tome da stvari poput peškira postaju veoma teške kada se ukvase, a tokom brzog pranja se neće dovoljno razdvojiti jedan od drugog kako bi se dobro oprali. Osim toga, stručnjak upozorava da težina peškira može da ošteti veš mašinu uključenu na ovaj program.

"Kada mašina brzo radi, peškiri se spoje jedan sa drugim i vrše veliki pritisak na bubanj", upozorio je stručnjak.

Brzi program na mašini za veš  TikTok/wadesramsey

Njegov savet je da ovakve stvari perete na programu za pamuk, koji uglavnom traje oko dva i po sata, a onda, ako imate tu opciju na mašini, pritisnete dugme za brzo pranje koje će program skratiti na oko sat i po. Na ovaj način će veš biti dobro opran, a neće biti ni rizika ni po mašinu.

"Ovo je moguć razlog zašto sam u poslednjih deset godina promenila pet mašina", "Nikada ne koristim brzo pranje, deterdžent se ne rastvori lepo i veš ne bude dobro opran", "Moj majstor za mašine mi je ovo rekao, takve stvari bi trebalo da pišu na uputstvima", neki su od komentara na savete stručnjaka.

(MONDO)