Dan se bliži kraju, a ako ste iskoristili lepo vreme za roštiljanje u prirodi, do sada ste već verovatno završili sa ručkom. A to znači da sledi manje zabavan deo - mukotrpno čišćenje roštilja...
Postoji nekoliko efikasnih načina da sa rešetki uklonite zagorele masnoće i ostatke mesa, a evo i koji su to...
Sirće
Sirće, univerzalno sredstvo za čišćenje će vam pomoći da što lakše operete roštilj. Pola litre pomešajte sa istom količinom vode i mešavinom poprskajte masnu rešetku. Ostavite da deluje 10-ak minuta. Ukoliko je roštilj baš zaprljan, možete da koristite samo sirće, bez razblaživanja vodom.
Natopljene novine
Kada se roštilj mao prohladio, prekrijte ga novinama natopljenim vodom. Prekrijte sa još suvih novina i ostavite da se tako lepo potpari, još otprilike pola sata. Toplota u reakciji s vlažnim novinama će stvoriti paru koja će otopiti masnoće.
Crni luk
Postoji još jedna caka koju možete da primenite dok je roštilj još uvek vreo. Istrljajte rešetke polovinom glavice crvog luka. Zalepljeni ostaci hrane će se lakše odstraniti.
Pivo
Još jedan neočekivan trik je upotreba piva. Dok je roštilj još vreo, zalijte rešetku pivom. Pojaviće se reakcija alkohola i vrelog metala koja će olakšati pranje rešetke.
MONDO
Tužna partija Partizana: Navijači promrzli i nisu videli ama baš ništa!
Temperatura pada na -15 stepeni! Čubrilo otkrio detaljnu prognozu za zimu, evo kada će u Srbiji biti najhladnije
Kraj serije "Sablja": Večeras gledamo finale trilera o ubistvu premijera Zorana Đinđića, evo šta nas očekuje
Putin je zbog ovog oružja naredio napad hipersoničnom raketom: Ubijen važan ruski general i 500 Severnokorejaca
Beograđanka za dva meseca dobila 3 kazne: Otkrivamo na kojim se sve lokacijama na auto-putevima meri brzina