Stručnjak za nekretnine Rudolf Dizel otkrio je koje nekretnine agenti izbegavaju jer ih je teško prodati zbog grešaka u uređenjuenterijera.

Kako kaže, jedna od najvećih grešaka su preterano upadljive boje.

"Žuta kuhinja, na primer. Takođe, i bilo šta što izgleda kao nered", kaže on.

Dizajner enterijera otkriva i da kada se nekretnine pripremaju za prodaju, agenti za nekretnine od njega često traže da pronađe način da skrene pažnju sa određenih delova enterijera.

"Nered, jake boje... Boho stil u pogrešnom delu kuće ne izgleda dobro", napomenuo je Dizel, dodajuči i da agenti mrze tamne prostore.

Kuhinje sa visokim sjajem takođe "ne prolaze dobro" kod agenata za nekretnine, a isto važi i za šarene tepihe jarkih boja.

Saveti kako lakše prodati nekretninu

Stručnjak je dao i nekoliko saveta za uređenje enterijera, pomoću kojih je u svakom trenutku lakše prodati nekretninu.

Držite se jedne boje

Za najveće šanse da prodate kuću ili stan, držite se jedne boje u uređenju prostorija i najbolje je da ta boja bude neutralna, neupadljiva. Ako vam je, na primer, kuhinja žuta, stručnjak savetuje da je prefarbate u belo, kako bi se postigao jednostavniji izgled i lakše se prodala nekretnina.

Sredite radne ploče

Ako vam kuhinja izgleda staro jer su radne ploče na radnim delovma u kuhinji propali, to možete rešiti tako što ćete preko prelepiti folije koje se danas gotovo svuda mogu kupiti.

Neutralni tepisi

Rudolf ističe da će jednostavni tepisi u neutralnim tonovima napraviti veliku razliku u prodaji kuće ili stana jer prostor deluje svedenije. S druge strane, nikako ne preporučuje tepihe jarkih boja ili sa upadljivim šarama.

(MONDO)