
Gastronomija
Luksuzna knjiga "Čokolada" svojim dizajnom podseća na veliku čokoladu: srebrne korice poput pravog staniola u koji se uvijaju table ove poslastice od kakaa, mami i na čitanje i da grickanje.
Uz pregršt kvalitetnih fotografija knjiga donosi i interesantnih podatake o čokoladi, njenoj istoriji, hranljivim sastojcima, proizvodnji, priče o poznatim istorijskim ličnositma koje su volele čokoladu.
Tu su i recpeti čokoladnih torti, kolača i napitaka. A, verovali ili ne, u ovoj knjizi ćete pronaći i recepte za slana jela sa čokoladom!
Knjiga će biti predstavljena u petak 5. marta, u 18h u knjižari i klubu "Plato Books".
Dođite obavezno - osim knjige, čekaju vas i prave čokolade, naravno.
Uz pregršt kvalitetnih fotografija knjiga donosi i interesantnih podatake o čokoladi, njenoj istoriji, hranljivim sastojcima, proizvodnji, priče o poznatim istorijskim ličnositma koje su volele čokoladu.
Tu su i recpeti čokoladnih torti, kolača i napitaka. A, verovali ili ne, u ovoj knjizi ćete pronaći i recepte za slana jela sa čokoladom!
Knjiga će biti predstavljena u petak 5. marta, u 18h u knjižari i klubu "Plato Books".
Dođite obavezno - osim knjige, čekaju vas i prave čokolade, naravno.
Čokoladne krofne
Potrebno:
- 100 g butera
- 1 šipka vanile
- 75 g šećera
- 2 jajeta
- 300 g brašna
- 1 kafena kašičica suvog kvasca
- 5 dl mleka
Priprema:
Istopite buter na mlakoj temperaturi i pustite ga da se ohladi. Prerežite mahunu vanile po dužini, vrhom noža izvadite crna zrnca iz mahune.
U jednoj posudi izmutite šećer i jaja. Dodajte brašno i suvi kvasac. Postepeno dodajte mleko da biste dobili relativno tečno testo.
Najzad, dodajte buter i zrna od vanile. Stavite krofne da se peku. Poslužite ih dok su tople, sa nekim od čokoladnih preliva ili im dodajte svežeg šlaga pomešanog sa malo kakaa.
(MONDO)
- 100 g butera
- 1 šipka vanile
- 75 g šećera
- 2 jajeta
- 300 g brašna
- 1 kafena kašičica suvog kvasca
- 5 dl mleka
Priprema:
Istopite buter na mlakoj temperaturi i pustite ga da se ohladi. Prerežite mahunu vanile po dužini, vrhom noža izvadite crna zrnca iz mahune.
U jednoj posudi izmutite šećer i jaja. Dodajte brašno i suvi kvasac. Postepeno dodajte mleko da biste dobili relativno tečno testo.
Najzad, dodajte buter i zrna od vanile. Stavite krofne da se peku. Poslužite ih dok su tople, sa nekim od čokoladnih preliva ili im dodajte svežeg šlaga pomešanog sa malo kakaa.
(MONDO)
Pridruži se MONDO zajednici.