Omiljeno junsko voće svih su trešnje, sada je najveća ponuda na pijacama, a stričnjaci su otkrili kako da izaberete najukusnije plodove.
Kvalitet trešanja možete da proverite samo po izgledu ili mirisu, a stručnjaci savetuju dabirate svetlije, sočne plodove koje nemaju oštećenja na površini, niti nabore na kožici.
"Obratite pažnju na boju: ona se razlikuje od sorte do sorte, ali u svakom slučaju treba da bude 'zasićena'. Kada se pritisne, trešnja treba da zadrži svoju gustinu. Ako je meka, onda je ili prezrela ili pokvarena", objašnjavaju.
Prema rečima profesorke agronomije, Irine Mahonine, važno je obratiti pažnju na kožicu. Ako se voće čuva u plastičnoj kesi, onda na njegovoj površini ne bi trebalo da bude znakova vlage. U suprotnom, to će ubrzati kvarenje i skratiti njihov rok trajanja.
MONDO
Partizan pao u Turskoj, prosuo sve u poslednjoj četvrtini: Osmani presudio crno-belima
Zvezdu njen div vodi u Top 10 Evrolige! Džoel Bolomboj se vratio u Arenu i odmah srušio Makabi
Sa Bolombojem je druga priča! Vojnik Zvezde se vratio, a jedan važan detalj može da "pogura" tim do plej-ofa
Partizan je u problemu, a postoji samo jedno rešenje: Prvi ispit je pao, vreme je za popravni!
NOVO NA MONDO PORTALU: Probaj MONDO sudoku, svaki dan u 19h nova igra!