Sezona krastavaca je već počela, cene polako padaju, nije na odmet da počnete da razmišljate o ostavljanju zimnice. Međutim, treba da znate da nisu svi "primerci" ovog povrća pogodni za kiseljenje i konzerviranje.
Saznajte od kakvih vrsta se pripremaju najbolji kiseli krastavci!
Birajte primerke koji imaju tanju koru i dosta tuberkula ili šiljaka, jer će tako najpre upiti tečnost za kiseljenje. Najbolje da budu što manji i kraći, ali ne previše debeli, a "meso" da im bude gusto i hrskavo kako prilikom kiseljenja ne bi previše omekšali.
U vrste koje su najpogodnije za zimnicu spadaju kornišoni.
Šta treba izbegavati?
Krastavci koji imaju jedno ili više sledećih osobina definitivno nisu pogodni za kiseljenje: oni koji su vodeni, koji imaju debelu koru, čija pulpa je prozirna i meka, koji imaju dosta semena ili je ono veliko, koji imaju šupljine unutra i, naravno, oni koji su gorkog ukusa.
MONDO
Partizan izgubio uz zvuk sirene! Opet nije ušla kada je bilo najvažnije, serija poraza sve duža!
Crvena zvezda razbila Albu u Pioniru: Morala je da pobedi i uradila je to furiozno!
"Došli su na odmor, ali idu kući sa porazom" Trener Pariza peckao Grobare zbog poraza za infarkt
Istorija srpskog fudbala, evropska pobeda u Bačkoj Topoli! TSC razbio Švajcarce, pamtiće dugo Miloša i Petra
"Crvena zvezda ismeva Real Madrid": Španski mediji bruje o prozivkama sa Marakane