Sezona krastavaca je već počela, cene polako padaju, nije na odmet da počnete da razmišljate o ostavljanju zimnice. Međutim, treba da znate da nisu svi "primerci" ovog povrća pogodni za kiseljenje i konzerviranje. 

Saznajte od kakvih vrsta se pripremaju najbolji kiseli krastavci!

Birajte primerke koji imaju tanju koru i dosta tuberkula ili šiljaka, jer će tako najpre upiti tečnost za kiseljenje. Najbolje da budu što manji i kraći, ali ne previše debeli, a "meso" da im bude gusto i hrskavo kako prilikom kiseljenja ne bi previše omekšali. 

U vrste koje su najpogodnije za zimnicu spadaju kornišoni.

Šta treba izbegavati?

Krastavci koji imaju jedno ili više sledećih osobina definitivno nisu pogodni za kiseljenje: oni koji su vodeni, koji imaju debelu koru, čija pulpa je prozirna i meka, koji imaju dosta semena ili je ono veliko, koji imaju šupljine unutra i, naravno, oni koji su gorkog ukusa.

MONDO