Postoje vrlo laka i brza rešenja za najgori miris ikada - znoj! Uz nekoliko prirodnih preparata uspećete da spečite da vam se znoj tako neprijatno oseća.

Postoje predrasude koje su povezane sa lošim mirisom, mnogo ljudi veruje da se to dešava zbog loše higijene. Istina je da zapravo nekoliko faktora tome doprinosi, a posebno tokom leta kada se pojačano znojimo. Zabluda je i da ćete "smrad" maskirati dezodoransom ili parfemom. Ko je to probao da uradi, uverio se da je nemoguće. Kada se aerosol osuši, miris se vraća. 

Evo nekoliko načina da se rešite neprijatnog mirisa tela uz pomoć sastojaka koji su lako dostupni. 

Nim prah i paradajz

Jedan od glavnih razloga zbog kojih naše telo luči neprijatan miris jesu bakterije koje se razmnožavaju zbog znoja i prljavštine. Mešavina nim praha i pulpe paradajza može da uništi ove mikrobe. Nanesite pastu, posebno na delove tela koji se pojačano znoje i držite deset minuta pre nego što isperete vodom. Probajte ovaj trik najmanje tri puta nedeljno, razlika će biti drastična!

Sok od krompira

Krompir narežite na tanke kriške i snažno ga utrljajte u predelu pazuha da pusti sok. Ostavite da tako odstoji 10-15 minuta, a potom isperite hladnom vodom.

Aloe vera

Aloe vera je poznata kao najbolji prijatelj kože. Deluje kao antiseptik, što će umnogome pomoći kod ovog problema. Redovno nanosite gel aloe vere na područja koja se znoje, neprijatan miris će nestati. 

Probiotici

Zdravlje creva je direktno povezano sa ukupnim blagostanjem tela. Dakle, važno je da održavate creva zdravim. Uzimajte probiotike i povećajte dobre bakterije koje pomažu varenje. Zdrava creva će pomoći da se ublaži stres, a samim tim će se smanjiti i lučenje znoja koji izuzetno neprijatno miriše.

Jabukovo sirće i hamamelis

U veliku kantu vode i dodajte šolju jabukovog sirćeta i kašičicu hamamelisa. Kupajte se ovom mešavinom jednom dnevno najmanje mesec dana. 

MONDO