Mnoge devojke danas žele da budu stjuardese iz dva glavna razloga: zbog putovanja na egzotične destinacije i plate koja iznosi po nekoliko hiljada evra. Osim što je engleski minimum koji se traži kada su jezici u pitanju, veliku ulogu ima i fizički izgled.

To je potvrdila i srpska stjuardesa Kristina Grabež koja je na društvenim mrežama stekla veliku popularnost zahvaljujući ovom poslu. Često objašnjava sve ono o čemu se ne govori kada je ovaj posao u pitanju, svojim pratiocima pruža mogućnost da zavire i u enterijer privatnih aviona, a ovoga puta odgovorila je na pitanje koje sve zanima.

Jedan korisnik je postavio sledeće: "Da li je istina da moraš da imaš određen fizički izgled da bi mogao da budeš stjuardesa?". Kristina je objasnila da postoje dva glavna uslova, ali da avio kompanija obraća pažnju na detalje kojih mnoge devojke nisu ni svesne.

"Biti lepotica ne stoji nigde u opisu ovog posla. Stjuardese moraju da budu uredne i negovane. Ukoliko se farbaju, ne smeju da imaju izrastak, a na noktima ne sme da bude iskrzali lak. Frizura i šminka treba da budu uredne", rekla je stjuardesa i dodala:

"Neki od fizičkih atributa koje moraju da poseduju, to je da ne smeju da budu gojazne i moraju da imaju određenu visinu. Odnosno, kada se popnu na prste, gleda se da li mogu da dohvate 212 cm otprilike. Tačan broj već zavisi od avio kompanije do avio kompanije", otkrila je Kristina, ističući da ovu činjenicu mnogi povezuju sa visinom.

"To nikako ne znači da treba da budete visoke preko dva metra. Devojke koje su visoke 165 cm mogu da dohvate traženi zahtev", objasnila je.

Podsetimo, Kristina je nedavno otkrila i najmračniju stranu posla. Ona je objasnila da mnoge devojke žele da budu stjuardese, ali i da isto tako odustaju kad shvate šta sve treba da rade.

Pogledajte snimak:

Izgled stujardesa  TikTok/tinagrabez

...kao i kako Kristina izgleda:

Instagram/Screenshot/grabezh Tina Grabez

(MONDO)