Sigurno vam se makar jednom desilo da ste dobili piće i posle prvog gutljaja shvatili da "nije to to". U želji da ukus bude lepši i jači, naročito ako je alkoholno piće u pitanju, pozovete konobara i zamolite da nešto doda ili promeni.

Ipak, ako je problem bio u tome što ste hteli nešto jače, a vratili ste piće, postoji mogućnost da zamena nije bila onakva kakvu ste očekivali. Deleći jednu od tajni svog zanata, barmen je otkrio kako se zaposleni nose sa mušterijama koje se žale da im je piće preslabo.

On je pokazao na koji način dodaju piće, za koje ćete steći utisak da je nakon vraćanja "jače", a sve je zapravo sitna varka.

U videu se može videti kako barmen podučava novog konobara i tom prilikom mu pokazuje da piće nije dovoljno jako. Naime, barmen je uzeo vraćeno piće i kroz slamčicu dodao malo alkohola. Nije ponuđeno nikakvo objašnjenje, ali čini se da ova metoda pre ostavlja utisak jačeg ukusa, nego što uopšte menja piće, jer je reč o vrlo minimalnoj količini koju možete osetiti kroz slamčicu.

Video je od tada prikupio više od pet miliona lajkova i toliko reakcija da je uzrokovao i raspravu o tome što šankeri rade. Ipak, jedan komentar je najviše pažnje privukao:

"Ljudi koji govore 'fuj, ne diraj mi slamčicu' nemaju pojma šta se događa u kuhinjama restorana", pisalo je.

Pogledajte snimak:

tiktok/soberbartender Barmen

(MONDO)