• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Stil

Savršena pica kod kuće (RECEPT)

Zaboravite kupovno testo, polupečene podloge, domaća pica biće mnogo ukusnija i zdravija.

Umesto da kupite već pripremljeno testo, smrznutu picu koju bi samo trebalo ubaciti u rernu ili podgrejanu kupovnu picu, pripremite je sami kod kuće. Nije vam potrebno mnogo vremena, novca niti truda!

Testo:

500 grama belog brašna
Kašičica kvasca
Kašičica soli
Kašičica šećera
Kašika maslinovog ulja
275 mililitara tople vode

Sve sastojke pomešajte u velikoj činiji, i mesite testo oko deset minuta dok ne dobijete čvrstu, homogenu masu. Prebacite u činiju namazanu maslinovim uljem, pokrijte krpom i ostavite sat do sat i po na toplom mestu, kako bi testo naraslo do duple veličine.

Vratite na podlogu za mešenje i mesite još nekoliko minuta, kako biste istisnuli mehuriće vazduha. Razvucite testo ukrug, u veličini odabrane posude za pečenje, i pažljivo ga prebacite u pleh postavljen papirom za pečenje. Rernu zagrejte na 200 stepeni Celzijusa.

Sos:

Glavica crnog luka
Nekoliko čenova belog luka
Jedna crvena paprika
Konzerva pelata
Četiri sveža paradajza
Kašika koncentrata paradajza
Kašičica smeđeg šećera
Svež bosiljak
Origano

Umesto kečapa, napravite pravi sos za picu. Sitno nasecite luk, papriku i paradajz, i izdinstajte na dve kašike ulja. Dodajte pelat i smeđi šećer, i pustite da se krčka oko pola sata, dok ne dobijete gust sos, i na kraju ga začinite. Testo premažite ovim sosom.

Odaberite omiljene sastojke za picu, kao što su sir, povrće, suhomesnati proizvodi... Naređajte na testo, ubacite u zagrejanu rernu i pecite 12-15 minuta, odnosno dok testo ne dobije zlatnu koricu. Vrelu picu pospite svežim začinima, i poslužite odmah.

(MONDO)

Komentari 8

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Gurman

Pelat je paradajz koji se stavlja na picu i koristi za kuvanje soseva na bazi paradajza. a ne kecap. nikako kecap!!

Katarina

Hvala!

Katarina

Mislim da je pelat,neka vrsta paradajza.

special-image

PRODAVNICA

TAMPON ZONA

HOROSKOP

Odličan vođa i organizator, s tim što nije uvek spreman da vidi sopstvene greške. Misli da sve radi najbolje. Ugled...

Vredna i odgovorna osoba, ništa ne ostavlja za sutra. Bik je uvek spreman da sasluša mišljenje kolega i nadređenih,...

Blizanac ima dva lica: svetu pokazuje lepše, naglas govori ono što drugi žele da čuju, dok je u glavi i srcu,...

Naizgled hiroviti, a zapravo posvećeni i studiozni u svemu što rade. Dobro procenjuju druge ljude, pa ako Vas ne...

Device su sklone perfekcionizmu u svemu. Vole da je sve na svom mestu, da sve ide po planu, ne podnose haos i...

Vaga, kao jedini predmet u Zodijaku, meri sve što može, ali im je najbitniji balans, sklad, mir u kući. Ne...

Kontradiktorni su u svemu. Život i vole i mrze. Nemojte im naređivati, osim ako ne želite da ih oterate. Neće vas...

Ono što odlikuje svakog Strelca je smisao za humor. Oni su uvek veseli, zanimljivi, najglasniji u društvu. Imaju...

Jarčevi nikada ne odustaju. Karijeristi. Autoriteti. Oni su dobri organizatori, ali često teški i sebi i drugima....

Neobični, drugačiji, misle da su uvek na vrhu sveta. Impulsivni su, ali dobri prijatelji, pre svega savetnici....

Sanjari, imaju svoj tihi svet. Retko ko ih stvarno poznaje. Uglavnom su religiozni. Znak Ribe je znak noći, snova i...

Lav obožava da bude u centru pažnje. Ne voli kad mu se naređuje, ali ni kada ga pitate za novčano stanje. I ne...

KOLUMNE

MONDO IZDVOJENO

Inicijalizacija u toku...
loader