Omiljeno meze pivopija su krilca na žaru. Evo nekoliko novih recepata za društvo od četiri do osam osoba.
Za svaki od recepata iz magazina "Mens helt" (Men's Health) treba vam 2,5 kg krilaca opranih i posušenih pre dodavanja marinade.
Prvo ćete pomešajte začine u činiji, a mariniranja je odlučujuće u ovim receptima.
Zagrejte rernu na 200 stepeni, a na pleh stavite papir za pečenje ili ali-foliju, po kojoj ćete potom poređati marinirana krilca. Pecite ih po 20 minuta sa svake strane.
Ako želite krilca možete ispeći i na žaru, za šta će vam trebati oko 15 minuta, na delu roštilja koji nije previše vreo. Poželjno je da krilca budu poklopljena.
tri zelene ljute papričice isečene na komade.
Izmešajte suve sastojke i natrljajte krilca. Neka odstoje 30 minuta u vatrostalnoj posudi. Odvojeno izmešajte tečne sastojke s čilijem u prahu, tucanom paprikom.
Prelijte meso mešavinom tečnih sastojaka, izmešajte i stavite da se peče poklopljeno oko 15 minuta
Umešajte komade ljute paprike u gotovo jelo.
šoljice ljutenice.
Izmešajte sve sastojke u velikoj činiji, da se istopi šećer. Ubacite meso u mešavinu. Ostavite u frižideru oko čata sata.
Servirajte pečena krilca posuta seckanim mladim lukom i posuta susamom.
Izmešajte majčinu dušicu, beli luk i maslinovo ulje s krilcima, tako da poprime ukus začina. Ostavite u frižideru preko noći.
Da biste napravili glazuru, pomešajte med, senf i sok od limuna. Dodajte ispečena krilca i izmešajte s glazurom. Vratite u rernu na pet minuta.
Servirajte uz zelene jabuke blago posoljene.
kašičice iseckanog svežeg korijandera ili peršuna.
Izmešajte sve sastojke, a sa strane ostavite oko četvrtinu šoljice ove mešavine. Ostavite krilca u frižideru oko dva sata.
Nakon što se krilca ispeku, pomešajte ih sa sačuvanom marinadom i servirajte posuta korijaderom ili peršunom.
(MONDO)
Prvo ćete pomešajte začine u činiji, a mariniranja je odlučujuće u ovim receptima.
Zagrejte rernu na 200 stepeni, a na pleh stavite papir za pečenje ili ali-foliju, po kojoj ćete potom poređati marinirana krilca. Pecite ih po 20 minuta sa svake strane.
Ako želite krilca možete ispeći i na žaru, za šta će vam trebati oko 15 minuta, na delu roštilja koji nije previše vreo. Poželjno je da krilca budu poklopljena.
Kari krilca
Po dve kašičice crnog bibera, belog bibera, belog luka u prahu, crnog luka u prahu, aleve paprike, origana, žalfije, ruzmarina, šolja kari sosa u teglici, tri kašičice vorčester sosa, čilija u prahu, ljute tucane papriketri zelene ljute papričice isečene na komade.
Izmešajte suve sastojke i natrljajte krilca. Neka odstoje 30 minuta u vatrostalnoj posudi. Odvojeno izmešajte tečne sastojke s čilijem u prahu, tucanom paprikom.
Prelijte meso mešavinom tečnih sastojaka, izmešajte i stavite da se peče poklopljeno oko 15 minuta
Umešajte komade ljute paprike u gotovo jelo.
Korejski roštilj
Pola šoljice soja sosa, jedna trećina šoljice smeđeg šećera, dve kašičice susamovog ulja, tri do četiri čena iseckanog belog luka, toliko mladog luka, dve do tri kašičice prepečenog susama, so, biber, trećinašoljice ljutenice.
Izmešajte sve sastojke u velikoj činiji, da se istopi šećer. Ubacite meso u mešavinu. Ostavite u frižideru oko čata sata.
Servirajte pečena krilca posuta seckanim mladim lukom i posuta susamom.
Krilca s medom
Osam kašičica majčine dušice, pet kašičica seckanog belog luka, tri kašičice maslinovog ulja, jedna šolja meda, četiri kašičice senfa, toliko soka od limuna, tri zelene jabuke isečene na kriške, so po ukusu.Izmešajte majčinu dušicu, beli luk i maslinovo ulje s krilcima, tako da poprime ukus začina. Ostavite u frižideru preko noći.
Da biste napravili glazuru, pomešajte med, senf i sok od limuna. Dodajte ispečena krilca i izmešajte s glazurom. Vratite u rernu na pet minuta.
Servirajte uz zelene jabuke blago posoljene.
Krilca s čilijem
Jedna teglica čili sosa, kašičica tabasko sosa, dve kašičice soja sosa, kašičica iseckanog belog luka, dvekašičice iseckanog svežeg korijandera ili peršuna.
Izmešajte sve sastojke, a sa strane ostavite oko četvrtinu šoljice ove mešavine. Ostavite krilca u frižideru oko dva sata.
Nakon što se krilca ispeku, pomešajte ih sa sačuvanom marinadom i servirajte posuta korijaderom ili peršunom.
(MONDO)