Nakon smrti kraljice Elizabete mnoge tajne Kensingtonske palate izlaze na videlo. Misterija koja i dan danas intrigira javnost jesu viseće dijamantske minđuše koje je vojvotkinja od Saseksa nosila iako je znala da su potekle od ubice...

Nova knjiga Valentine Lou otkrila je detalje kako je Megan Markl, supruga princa Harija, "maltretirala" osoblje tokom svog boravka u kraljevskoj palati. Dotakla se ponašanja nekadašnje glumice tokom turneje po Australiji i Aziji, gde je pred kamerama bila spontana i nasmejana, a kad se svetla ugase, potpuno drugačija - bahata i drska. Autorka knjige je posebnu pažnju posvetila "krvavim minđušama", poklonom koji je bivša vojvotkinja od Saseksa dobila od saudijskog princa Mohameda Bin Salmana.

Svet je video idilične slike Megan i Harija tokom njihove turneje po Južnom Pacifiku, a lepa vojvotkinja je osvojila svet svojim opuštenim ponašanjem i ljupkošću. Istina je, zapravo, bila potpuno drugačija. Iako je uživala u pažnji, Megan nije shvatala smisao svih tih kraljevskih šetnji, rukovanja sa bezbrojnim strancima, a osoblje je čulo kako je nekoliko puta rekla, misleći da niko ne sluša: "Ne mogu da verujem da nisam plaćena za ovo."

Pre nego što će se udati za Harija, Megan se sastala sa Migelom Hedom, privatnim sekretarom princa Vilijama koji joj je rekao da Kensingtonska palata učiniti sve što može da joj pomogne da se bolje snađe u novoj ulozi. Govorilo se o tome čime bi, kao Harijeva supruga mogla da se bavi, budući da gluma nije bila više opcija. Ponuđeno joj je da bude scenarista, producent, reditelj, ali i da bi mogla da se bavi dobrotvornim radom. Megan mu je zahvalila i rekla da želi da se koncentriše na svoj humanitarni i filantropski rad i da podrži Harija kao člana kraljevske porodice.

Ispostavilo se da Megan nije bilo nimalo lako kontrolisati. Jedan od većih gafova jeste što je primila venčani poklon, viseće dijamantske minđuše od saudijskog princa Mohameda Bin Salmana, za koga će se ispostaviti da je zajedno sa svojom porodicom naručio ubistvo novinara Džamala Kašogija.

Megan Markl krvave minđuše 2.jpg
Profimedia Megan Markl sa spornim minđušama na zvaničnoj večeri na Fidžiju

U vreme kada je tadašnja vojvotkinja prvi put nosila sporne minđuše, afera o ubistvu još nije izašla u javnost. Džamal ​​Kašogi, vodeći disident, namamljen je u saudijski konzulat u Istanbulu, gde je ubijen i raskomadan pre nego što je njegovo telo uklonjeno. Već 12. oktobra 2018, četiri dana pre početka turneje, rasle su sumnje da je prestolonaslednik Mohamed Bin Salman lično naredio ubistvo. Zatim, 20. oktobra, tri dana pre večere Harija i Megan na Fidžiju, a tokom koje je vojvotkinja nosila ove sporne minđuše, Saudijska Arabija je priznala da su njeni zvaničnici odgovorni za njegovu smrt.

Mohamed bin Salman.jpg
YouTube/Screenshot/CRUX Mohamed bin Salman

Celu ovu situaciju je pokušao da zataška PR tim britanske monarhije, naveli su da je nakit pozajmljen od juvelirske kuće Choppard. Plan koji su imali je da opravdaju zašto je Megan u jednoj državnoj prilici svesno nosila minđuše koje joj je poklonio muškarac optužen za ubistvo. Ideja da bi vojvotkinja namerno učinila tako nešto bila je šokantna, a ooblje je bilo prestravljano da pita par odakle ovaj komad nakita. Posebno su bili šokirani jer se vojvotknja javno zalagala za prava žena u Saudijskoj Arabiji. Dakle, brifing Kensingtonske palate da su minđuše pozajmljene je bio loše odigran. 

Ali Megan nije tu stala. Iste minđuše je nosila na proslavi 70. rođendana sadašnjeg kralja Velike Britanije Čarlsa Trećeg, svog svekra. 

Megan Markl krvave minđuše.jpg
Profimedia Megan sa krvavim minđušama na proslavi rođendana princa Čarlsa

Pogledajte i kako je Megan izgledala na sahrani kraljice Elizabete...

Profimedia Megan Markl i suze

MONDO