Sastojci:

- 900 g tikvica
- 3/4 šolje pavlake
- dve kašike putera
- dve glavice vlašca
- kašika karija u prahu
- kašika gustina
- šest strukova korijandera ili peršuna
- biber, so

Priprema:

Tikvice iseći na kockice. Luk očistiti i samleti ili ga izrendati. Korijander oprati i iseckati. Rastopiti puter i dinstati luk oko tri minuta. Dodati kari i kratko propržiti.

Zatim umešati iseckane tikvice, četiri šolje vode, so i biber. Poklopiti i kuvati 20 minuta. Kada tikvice omekšaju ispasirati čorbu u blenderu ili je protisnuti kroz gusto sito. Sipati pavlaku i dodati soli i bibera po potrebi.

Rastopiti gustin u malo vode i umešati ga u vruću čorbu.Ostaviti nekoliko minuta da se zgusne, povremeno mešajući. Na kraju dodati korijander i još jednom promešati.

Hladiti najmanje dva sata u frižideru.

(MONDO/Glas javnosti)