Nedavno je u Srbiju stigao morbidan svetski trend fotošopiranja pokojnika na svadbenim slikama, tako da izgleda kao da su i oni bili na venčanju i uživali u veselju. Pojedini fotografi po želji mladenaca ubace fotografiju preminulog člana porodice u odelu ili svečanoj haljini i stavljaju ga pored mlade, mladoženje ili mladenaca na fotografijama.

Ovoga puta, influenserke su zaslužne za uvođenje novog događaja - proslavu rođendana poput sahrane. Prva među njima bila je Džesika Luks koja je objasnila se radi o "žaljenju dvadesetih godina" pre nego što napuni 30. Veliku popularnost stekla je upravo zbog vloga u kom je prikazala kako izgleda detaljna procedura ove organizacije.

Džesikini gosti morali su da dođu u crnoj odeći, dok se ona, kao "slavljenica" pojavila u mini haljini zlatne boje. U snimku, koji su mnogi nazvali "dramatičnim", Džesika je napisala: "Epizoda: Oplakivanje mojih 20-ih". Umesto balona veselih boja, influenserka se opredelila za crne, na kojima je pisalo "Počivajte u miru Džesikine dvadesete", a isti natpis stajao je i na slavljeničkoj torti.

Kako bi sve izgledalo uverljivije, drugarice su se pretvarale da plaču, a njena ideja naišla je na podeljena mišljenja. Dok su neki smatrali da je ovakav vid proslave "morbidan", drugi su pisali da je ideja sjajna i da je treba usvojiti.

Tematski rođendani nisu novitet u svetu, ali ni kod nas. Oni su idealan način da osmislite originalnu i jedinstvenu zabavu koja će iskazati vašu autentičnost i dugo se pamtiti kod onih koji su joj prisustvovali. Brojne naše influenserke počele su da praktikuju ovaj trend, ali da li ih treba slaviti na način koji podseća na sahranu? Presudite sami.

Pogledajte kako je to izgledalo:

Rodjendan kao sahrana TikTok/jessicaluxee
Anketa

Da li vam se dopada ovakva proslava rođendana?

(MONDO)