Ako svakog dana želite da ugledate dobrog frajera uz prvu jutarnju kafu, onda slobodno možete da naručite kalendar sa vrućim fotkama austalijskih vatrogasaca! Fotografije oskudno obučenih ili potpuno golih žena koje se mogu naći kod svakog kamiondžije, uspešno zamenjuju vatrogasci iz Australije koji tradicionalno svake godine objavljuju seksi kalendar.

Ove godine slave jubliarnju godišnjicu, budući da su prvi kalendar objavili 1993. godine. Vatrogasci uglavnom poziraju goli do pojasa, a postoji šest varijanti kalendara poput klasičnih, onih u kojima frajeri poziraju samo u farmericama ili sa životinjama.

Ne samo da žene padaju na njihov izgled, već i na razlog zbog kojih se prave ovi kalendari. Sav prihod od prodaje, kao i svake godine, ide u humanitarne svrhe. Mišićavi momci svojim kalendarom pomažu raznim organizacijama, od onih koji brinu za bolesnu decu, do udruženja za zaštitu životinja.

Kalendari se naručuju iz celog sveta, a cena je 14,77 evra. Onima koji kupe tri komada odjednom, daruju 10 odsto popusta. Kalendari se isporučuju u Evropu, pa ih možete naručiti da vam stignu do prazničnog perioda.

Ovi zgodni vatrogasci uvek počinju u martu sa snimanjima, a okupljaju se iz cele Australije: gradova, sela, oružanih i vazduhoplovnih snaga, kao i iz korporativnih službi za gašenje požara. Kakva god vatra da bukti u vama, oni je gase bez premca! Da li vam se dopadaju kalendari?

(MONDO)