Jesen sa sobom je oduvek donosila nešto bogatije, smeđe i toplije boje, pa tako i one koje se tiču kose. Iako su leto obeležile nešto svetlije i plavkaste nijanse, kao i bakarno-crvene, jesen 2022. godine biće definitivno rezervisana za čokladne nijanse u kombinaciji sa pramenovima.

Reč je o najnovijem trendu farbanja kose koja se zove "brownie batter brunette", što u prevodu znači braon puterasta brineta. Ukoliko se odlučite za ovo nijansiranje, kosi ćete dati jednu potpuno novu i bogatiju dimenziju, a piritom će dobiti i na volumenu!

Frizeri ovu nijansu opisuju kao boju koja je pri korenu veoma tamna, kod nekih čak i prirodna, a kako se ide prema vrhovima ona postaje toplija i neutralnija. "Brownie batter" tonu se predviđa velika popularnost ove sezone, a nije ni čudo, jer kosi daju jedan luksuzan izgled i pritom je čini bujnijom. A nekoliko svetlijih i plavih pramenova oko lica će dodatno da ga istaknu i osveže.

Ako budete poželele ovakvu nijansu kose, u salonu treba da zatražite bogatu nijansu smeđe, propraćenu blagim "balejažom". A ako želite nešto naglašenije kontraste u kosi, istaknite frizeru da želite svetlije pramenove.

Pogledajte i u snimku kako ova boja kose zapravo izgleda:

Brineta TikTok/inesaintly

(MONDO)