Poznato je da se 31. oktobar u Americi slavi kao "Halloween", odnosno, Noć veštica. Tada na društvenim mrežama možemo da vidimo kako teku pripreme miliona ljudi, koji ne kriju euforiju uoči "zastrašujuće noći". Večernji događaji su organizovani za zabavu pod maskama, dok oni najmlađi sakupljaju slatkiše od vrata do vrata.

Nismo daleko od istine kad kažemo da je ova tematika zaživela i kod nas, u Srbiji. Pojedini noćni klubovi organizuju upravo žurke koje uključuju maskiranje, a tim povodom komentarišu se brojni kostimi i ideje učesnika. Jedan od njih preplavio je internet, jer apsolutno nikome nije jasno šta je na fotografiji.

Na Tviteru se pojavio kostim koji je ostavio ljude u čudu. Brojni korisnici su istakli da gledaju fotku po nekoliko minuta, potom počnu da je gledaju ponovo na isti način, a do rešenja ne dolaze. Ovaj kostim je definitivno osvojio titulu najmisterioznijeg, prikupio je hiljade komentara!

Nema sumnje da se ovaj mladić potrudio oko najsitnijeg detalja. Fotka prikazuje "nevidljivog čoveka" koji nosi jaknu, pantalone, crvene tregere i leptir mašnu iste boje. Ipak, modna kombinacija nije ono što zbunjuje ljude, već činjenica da niko ne može da shvati ko nosi ovaj kostim i gde se sakrio.

Hiljade korisnika komentariše skoro isto: "Kako?!", "Zbunjuje me ovo ljudi, smejem se sam sebi", "Molim vas, recite mi kako je ovo uspeo?!", "Gledam deset minuta sliku i ponovo sam na početku"... Inače, ovaj kostim je za svog sina osmislila i napravila jedna mama po imenu Kim Gardinger. Objasnila je da joj je trebalo "nekoliko nedelja i mnogo živaca", ali da ne želi da odaje sve svoje trikove.

Evo o čemu se zapravo radi: naočare i šešir drži posebna žica, a leptir mašna se nalazi na glavi ovog mladića. Ipak, niko nije jasno kako pantalone izgledaju kao da su unutra noge, kao i cipele koje izgledaju kao da ih neko nosi. Šta vi mislite?

(MONDO)