Kada dođe red da se i mi predstavimo kao pravi domaćini, svako od nas želi da zablista u ovoj ulozi, zbog čega stalno tragamo za novim ukusima i receptima. Međutim, često se na ovakvim okupljanjima čuje da su gosti siti već nakon prvog jela – predjela, zbog čega se uvek trudimo da baš ono bude raskošno, bogato, kvalitetno, ali i da odiše široookim ukusom i aromom.
Iako na prvu pomisao priprema predjela predstavlja najlakši „zadatak“, za slasne i šarene tanjire je ipak potrebno izdvojiti dosta vremena, koje nam često manjka. Ipak, kada dođe do ovakve situacije, pomoć je na dohvat ruke, a to su Neoplanta Delikates narezane trajne kobasice koje bude sva čula i raduju nepca pri svakom zalogaju.
Ukoliko ste do sada predjelo služili na tanjirima, ove godine je vreme za promene. Kako biste svojim gostima još jednom potvrdili da ste pravi gurman, omiljene komade delikatesa sada možete poređati na drvenoj rotirajućoj dasci, koja će celoj trpezi dodati posebnu draž. Međutim, to je samo početak. U nastavku vam predlažemo sastojke i namirnice kojima se možete igrati na dasci i tako napraviti pravi mozaik ukusa.
Namirnice koje su vam potrebne:
- 100g Neoplanta Delikates budimske kobasice
- 100g Neoplanta Delikates čajne kobasice
- 100g Neoplanta Delikates kulena
- 100g Neoplanta Delikates fruštuka
- 100g sveže salate
- 50g slanih krekera
- 100g sira
- 50g maslina
- 2 feferone
Za početak, otvorite vaše omiljene Neoplanta Delikates slajs narezane trajne kobasice. Miris ovog delikatesa će vas očarati, te vam niko neće zameriti ukoliko za sebe ukradete poneki slajs. Predlog je da počnete sa budimskom kobasicom koja ima čak 82% mesa od buta. Ni ljubitelji stare, dobre čajne neće biti uskraćeni zadovoljstva, pa se i ova kobasica, koja sadrži 160g mesa u 100g proizvoda, definitivno treba naći u receptu za predjelo. Kako biste dodatno „zacrveneli“ dasku za serviranje, dodajte i kulen koji je napravljen po originalnoj recepturi, a za kraj „ukusnoj ekipi“ pridružite fruštuk kobasicu, bogatu proteinima.
Redosled ređanja može biti simetričan, asimetričan, pravilan, nepravilan, ukrug ili po redovima, važno je da znate da ovde nema pravila i pustite mašti da odradi svoje. Kada je osnova tu, sledi dodavanje salate, krekera i sira. I ovde je poželjno „kršenje“ normi, a ograničenja kreativnosti ne postoje. Za kraj, kao kada dodate višnju na šlag, prepustite se izazovu dekorisanja celokupnog delikatesnog posluženja, pa po svojoj želji pronađite mesto za masline i feferone.
Pored toga što ćete zahvaljujući ovim namirnicama svojim gostima pružiti kvalitetan obrok, oduševićete ih i idejama i kreativnošću, a kako će se zbog fenomenalnog ukusa kobasica uvek tražiti „slajs više“, nema sumnje da će se o vašem predjelu široooko pričati.
Bolan poraz Crvene zvezde u Milanu: Radonjićeva bomba nedovoljna, prolaz u Ligi šampiona nemoguća misija!
"Ovo je sramota za Ligu šampiona, nas ovde ne žele": Vladan Milojević prekinuo ćutanje u Milanu i žestoko udario
"Navijači nas već vide na fajnal-foru": Marinković zna da su igrači gladni, ali je oprezan
Italijani, pa ipak Zvezda dolazi - zar samo toliko pažnje? U fokusu im Vlahović i Zlatanova svađa...
Mondo ukrštenica za 11. decembar: Jutarnja zabava i "razgibavanje" mozga!