Dobra marinada sasvim jednostavno jelo može pretvoriti u izuzetno. Probajte piletinu sa limunom, idealno jelo za letnji ručak.
Potrebno je:
Četiri supene kašike maslinovog ulja
Rendana kora i sok od jednog limuna
Dva češnja belog luka, sitno iseckana
Pet grančica svežeg ruzmarina
Četiri filea pilećih grudi bez kožice
Pola kilograma mladih krompirića
Dve supene kašike komorača
So i sveže mleveni crni biber
Kriške limuna za dekoraciju
Priprema:
U plitku posudu sipajte tri kašike maslinovog ulja, rendanu koricu i sok od limuna, beli luk, dve trećine ruzmarina, so i biber.
Pileće grudi presecite na pola, pa ih tako raširene potopite u marinadu. Poklopite posudu i držite je u frižideru najmanje dva sata, a ako imate vremena - možete ostaviti meso da odstoji i preko noći.
Krompiriće stavite u pleh, prelijte preostalim uljem, pospite ostatkom ruzmarina i komorača, posolite, pobiberite i pecite u rerni dok ne porumene.
Pileće grudi izvadite iz marinade, pecite ih tri - četiri minuta sa svake strane i poslužite sa krompirićima.
(MONDO)
Četiri supene kašike maslinovog ulja
Rendana kora i sok od jednog limuna
Dva češnja belog luka, sitno iseckana
Pet grančica svežeg ruzmarina
Četiri filea pilećih grudi bez kožice
Pola kilograma mladih krompirića
Dve supene kašike komorača
So i sveže mleveni crni biber
Kriške limuna za dekoraciju
Priprema:
U plitku posudu sipajte tri kašike maslinovog ulja, rendanu koricu i sok od limuna, beli luk, dve trećine ruzmarina, so i biber.
Pileće grudi presecite na pola, pa ih tako raširene potopite u marinadu. Poklopite posudu i držite je u frižideru najmanje dva sata, a ako imate vremena - možete ostaviti meso da odstoji i preko noći.
Krompiriće stavite u pleh, prelijte preostalim uljem, pospite ostatkom ruzmarina i komorača, posolite, pobiberite i pecite u rerni dok ne porumene.
Pileće grudi izvadite iz marinade, pecite ih tri - četiri minuta sa svake strane i poslužite sa krompirićima.
(MONDO)