Ako želita da saznate kako se prave palačinke bez brašna, jaja i mleka, dođite na prvi Beogradski festival hrane i pića koji će biti održan na Kalemegdanskoj tvrđavi 12. i 13. juna.
Gastronomija
Na Kalemegdanskoj tvrđavi 12. i 13. juna posetioci će imati priliku da probaju kulinarske specijalitete najpoznatijih gradskih restorana.
Osim degustacije možete i upoznati kuvare, pitati ih da vam otkriju neku kulinarsku tajnu, naučiti u radionicama kako se prave neka zanimljiva jela.
Pojedine kompanije koje se bave proizvodnjom prehrambenih namirnica, ponudiće svoje proizvode po sniženim cenama.
Makrobiotičko-vegetarijanski ketering “Priroda” prodavaće svoje organske namirnice, a u radionicama će demonstrirati kako se prave neka jela, među kojima i palačinke bez jaja, brašna i mleka.
Organizatori su mislili i na muškarce koji će 13. juna na spcijalno pripremljenim LED ekranima, moći direktno da prate utakmicu Srbija - Gana.
Festival ima i društveno-odgovorni karakter, jer će biti promovisano pravilno odlaganje i recikliranje ostataka ambalaže koja će biti korišćena, a sva hrana koja preostane sa festivala biće donirana u Banku hrane.
Festival će oba dana biti otvoren od 12 do 20 časova, ulaz je slobodan, a predviđen je i muzički program.
(MONDO)