Jagode su ukusne same po sebi i nije im potrebno ništa dodavati. Međutim, najčešće se jedu uz šlag, sladoled, šampanjac... ali postoje i neke druge neuobičajene kombinacije.
Salata od jagoda i spanaća
Potrebno vam je oko pola kilograma svežih jagoda, isto toliko spanaća, 100 grama pečenog badema, balzamiko sirćeta po ukusu.
Jagode operate i isecite na četvrtine, oprani spanać “iscepkajte”, dodajte badem, a zatim balzamiko sirće. Sve dobro promešajte.
Zalogaji od jagoda i krekera
Slane krekere, ili prepečene parčiće bageta, namažite krem-sirom, na svaki stavite pola jagode i nekoliko kapi balzamiko sirćeta.
Brzi džem od jagoda
Dva i po kilograma jagoda i borovnica, kao i četiri šolje šećera, ostavite da zajedno odstoje deset minuta u dubljoj činiji.
U međuvremenu napravite gustin na uobičajeni način. Kesicu gustina u prahu sipajte u ¾ šolje kipuće vode, ostavite na vrućoj ringli i mešajte minut, dva.
Dobijenu smesu dodajte voću i lagano promešajte dok se šećer ne rastopi. Zatim sve sipajte u dublje plastične kutije koje mogu hermetički da se zatvore. Ostavite ih da se ohlade, 24 sata na sobnoj temperaturi.
Ovako dobijen džem možete držati u frižideru tri nedelje, ili godinu dana u zamrzivaču.
Prijatno!
(MONDO)
Potrebno vam je oko pola kilograma svežih jagoda, isto toliko spanaća, 100 grama pečenog badema, balzamiko sirćeta po ukusu.
Jagode operate i isecite na četvrtine, oprani spanać “iscepkajte”, dodajte badem, a zatim balzamiko sirće. Sve dobro promešajte.
Zalogaji od jagoda i krekera
Slane krekere, ili prepečene parčiće bageta, namažite krem-sirom, na svaki stavite pola jagode i nekoliko kapi balzamiko sirćeta.
Brzi džem od jagoda
Dva i po kilograma jagoda i borovnica, kao i četiri šolje šećera, ostavite da zajedno odstoje deset minuta u dubljoj činiji.
U međuvremenu napravite gustin na uobičajeni način. Kesicu gustina u prahu sipajte u ¾ šolje kipuće vode, ostavite na vrućoj ringli i mešajte minut, dva.
Dobijenu smesu dodajte voću i lagano promešajte dok se šećer ne rastopi. Zatim sve sipajte u dublje plastične kutije koje mogu hermetički da se zatvore. Ostavite ih da se ohlade, 24 sata na sobnoj temperaturi.
Ovako dobijen džem možete držati u frižideru tri nedelje, ili godinu dana u zamrzivaču.
Prijatno!
(MONDO)