Valja samo imati kotlić, vatru i vodu. Sve ostalo jednostavno je da jednostavnije ne može biti.
Pola suve dimljene svinjske kolenice, ili još bolje butkice po gladnom gostu, onoliko krompira koliko je gladnih, još toliko jaja, ubace se u kotlić, naliju vodom, začine lorberom i biberom u zrnu, pa kuvaju dok kolenice ne postanu mekane.
Da li su dovoljno kuvane proverava se viljuškom - mora da prodre lako skroz do koske, savetuje "Mali kuvar".
Na iznenađenje gostiju krompir postane mastan, jaja dobiju boju dimljenog mesa, pa sve vapi za struganim renom i crvenim vinom.
(MONDO)
Da li su dovoljno kuvane proverava se viljuškom - mora da prodre lako skroz do koske, savetuje "Mali kuvar".
Na iznenađenje gostiju krompir postane mastan, jaja dobiju boju dimljenog mesa, pa sve vapi za struganim renom i crvenim vinom.
(MONDO)