Danas jedemo jaja više nego obično, a nije tajna da postoje i oni koji ih više vole dok su topla. Ukoliko planirate da ih oljuštite i podgrejete, ni slučajno to ne radite u mikrotalasnoj! Kad pogledate snimak, videćete haos koji nastaje - može da "eksplodira" u samom uređaju ili prilikom prvog dodira!

Kada se ovaj snimak pojavio na TikTok-u, mnogi nisu verovali da je istina. Bili su ubeđeni da je reč o montaži, kao i da je nemoguće da jaje na sam dodir bukvalno pukne, dok komadići lete u vazduh. Zbog toga je trend masovno počeo da se širi, kako bi se ljudi uverili da se ovo zaista dešava.

Srpkinje su takođe odlučile da ga isprobaju. Tako je jedna devojka u snimku pokazala kako kuvano jaje stavlja u mikrotalasnu, podešava da se greje na samo jedan minut, ali nije ni dočekala ga da izvuče. Jaje je "eksplodiralo" dok se grejalo, te je ovaj postupak ostavio samo nered za čišćenje.

Jaje Mikrotalasna  @galagajic/tiktok

Druga devojka je odlučila da uradi isto. Izvadila je jaje iz mikrotalasne i pokušavala da ga preseče nožem. U snimku se vidi kako bojažljivo želi to da uradi, a kada je pritisla malo jače, komadići jajeta su letela na sve strane. Pogledajte kako je to izgledalo:

Jaje Tiktok  @mira123dah/tiktok

Dakle, ni slučajno ne podrevajte kuvana jaja u mikrotalasnoj!

(MONDO)