Leto je vreme kada se od svih alkoholnih pića najviše pije pivo. Da li znate kako se sipa "bez pene" i kako se potom pije?
Gastronomija
Prvo obratite pažnju na to da li je pivo bistro i koje je boje. Da biste to uspešno uradili morate postaviti čašu, ili flašu, na neko osvetljeno mesto.
Bez obzira na to koliko prija kada “upeče zvezda”, nemojte naručiti pivo “ladno ko zmijče” jer u tom slučaju nećete osetiti pravu aromu.
Pivo se sipa polako, držeći čašu pod blagim uglom kako ne biste sipali samo penu. Kada tečnost stigne do polovine čašu lagano ispravite i dozvolite da pena zauzme "dva prsta" do vrha.
Prilikom ispijanja ne mućkajte pivo u ustima - nije pristojno, a nema ni svrhe jer se time ništra ne postiže.
Dozvoljeno je, za razliku od drugih alkoholnih pića, da ga ispijate u većim gutljajima koje ćete samo pustiti da skliznu…
Živeli!
(MONDO)