Kad se Holivud provodi, onda tu ima svega i svačega, ali pravila nikad! Ovogodišnja Met gala prešla je sve moguće granice kada je moda u pitanju. Kim Kardašijan, Rijana i Džej Lo imale su najzapaženije kreacije, dok su Rodžer i Mirka bili glavni razlog ismevanja. Kao šlag na tortu došao je američki reper Lil Nas X koji je crvenim tepihom prošetao u frapantim tangama i štiklama.

Kako sve da proše bez najlepše Ruskinje, ali i jedne od najlepših žena sveta? Irina Šajk pojavila se u raskošnoj beloj haljini koja je mnoge podsetila na venčanicu. Od elegantnog izdanja do potpuno opuštenog, nalik onom "za po kući". Afterparti Met gale 2023. organizuje se na više lokacija u Njujorku, a niko nije ni pretpostavljao da bi Irina mogla da se pojavi u trenerci.

irina šajk
Profimedia/Kristin Callahan/Everett Collection 

Pamučni model i obična bela majica na bretele bili su dovoljni za njen stajling. I nije tako loše, ako je suditi po komentarima na društvenim mrežama. Manekenka je uz ovu kombinaciju uparila čizme na štiklu, a mnogi su prokomentarisali da "lepa žena ne mari za ono što nosi". Ipak, brojni korisnici su uočili jednu zanimljivu stvar.

irina šajk
Profimedia 

Tema Met Gale bila je "Karl Lagerfeld: linija lepote" i jedan od načina da joj se odgovori bio je da se odabere odeća u omiljenim bojama Karla Lagerfelda, crnoj ili beloj. Svi pamte čuvenu izjavu modnog maga čije se ime poštuje u modnoj industriji širom sveta. Glasila je ovako: "Trenerke su znak poraza. Izgubili ste kontrolu nad svojim životom, pa ste kupili trenerku". To je bio razlog da se među brojnim pohvalama, nađu i kritike za Irinu Šajk, osobu koja je zasigurno među prvima trebalo da ima to na umu.

"Lutko, kakav poraz", "Neko ko je radio sa svetskim brendovima treba da zna da trenerka u ovom slučaju nije dozvoljena", "Lepa je šta god da obuče", "Obožavam ove kombinacije, ali Karlove izjave o trenerkama i vrapci na grani znaju", "Promašaj", glase samo neki od komentara na mrežama...

(MONDO)